Constantin Chiriac, invitat de onoare la aniversarea a 150 de ani de la fondarea Societății Junimea

Constantin Chiriac, invitat de onoare la aniversarea a 150 de ani de la fondarea Societății Junimea

Constantin Chiriac va participa vineri, 25 aprilie, la o serie de evenimente organizate la Iași pentru aniversarea a 150 de ani de la fondarea Societății Junimea în cadrul Zilelor Revistei „Convorbiri literare”.

 

În intervalul 24 – 26 aprilie, la Iași are loc cea de-a XVIII-a ediție a evenimentului Zilele Revistei „Convorbiri literare”. La eveniment vor participa peste 70 de invitați din țară și străinătate. Este vorba despre nume importante ale literaturii, printre care Ana Blandiana, Gabriela Adameşteanu, Nicolae Manolescu, Varujan Vosganian, Gabriel Chifu, Mircea Mihăieş, Dan Mircea Cipariu, Adrian Popescu, Aurel Maria Baros, Nicolae Prelipceanu, Arcadie Suceveanu, Christian Schenk, Gisele Vanhese, Mircea Petean, Leo Butnaru sau Mircea Tomuş.

Constantin Chiriac va susține cu această ocazie o conferință cu tema „Diplomație Culturală”, un spectacol lectură alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat „Moldova” din Iaşi, precum și recitalul „Metanie ţie, Părinte!”, un spectacol despre viaţă, moarte, destin, credinţă şi, mai ales, despre iubire, ce îşi propune să aducă în prim-plan întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine şi cu creatorul.

Constantin Chiriac este director general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu din anul 2000 şi fondatorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, al treilea cel mai important festival de artele spectacolului din Europa. În perioada 2004 – 2007 a fost vicepreşedinte al „Asociaţiei Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007”, iar din 2010 membru al comitetului de selecţie şi monitorizare a oraşelor candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. A jucat în peste 20 de filme, în circa 50 de spectacole, peste 20 de one man show-uri, susţinând recitaluri în peste 50 de ţări din lumea întreagă. Printre cele mai cunoscute pelicule în care a jucat se numără „Moromeţii” (regia Stere Gulea), „Croaziera” (regia Mircea Daneliuc) şi „Undeva în Palilula” (regia Silviu Purcărete). În 2013, Constantin Chiriac a fost numit Ambasador Onorifici al Turismului Românesc.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?