5 coruri pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor

5 coruri pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor

În 15 decembrie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor are loc Concertul de Crăciun cu scop caritabil „Gloria in excelsis Deo!”, organizat de Asociaţia Rut, în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Sibiu. Evenimentul este o premieră, aducând pentru prima dată pe scena Casei de Cultură un concert susţinut doar de formaţii corale. Astfel, sibienii au ocazia să asiste la reprezentaţiile a cinci coruri remarcabile din Rădăuţi (Corala Sf. Ierarh Leontie), Sfântu Gheorghe (Corul Campanella) şi Sibiu (Corul de Cameră „Caedonia” al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Grupul Vocal „Theofania” şi Corul „Timotei Popovici” al Catedralei Mitropolitane Sibiu).
Concertul de Crăciun este cel mai important eveniment cultural organizat de Asociaţia Rut de la înfiinţare. Prețul unui bilet este de 15 lei pentru elevi și studenți și 25 de lei pentru adulți. Bilete sunt disponibile la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Biserica de pe Mihai Viteazu și Librăria Caron (str. Tribunei).
Centrul de zi pentru copiii defavorizaţi „Rut” are în grijă 26 de copii proveniţi din familii aflate în situaţii de risc. În prezent activităţile Centrului de zi se derulează într-o încăpere auxiliară Bisericii cu hramurile „Înălţarea Domnului” şi „Sf. Ierarh Nicolae”. Pe lângă masa de prânz şi ajutor la rezolvarea temelor, copiii sunt implicaţi în diferite activităţi menite să le dezvolte cât mai multe abilităţi. Aici ei fac şah, pictură, lucru manual, religie, limbi străine (germană şi engleză), pantomimă şi teatru, muzică etc. „Copiii Centrului de zi împreună cu tinerii din A.S.C.O.R. pregătesc de mai bine de o lună acest eveniment de înaltă ținută care prin repertoriul variat de creații muzicale naționale și internaționale specifice Crăciunului vor încânta publicul sibian”, spune părintele paroh Achim Băcilă, Parohia Mihai Viteazu I.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?