Ambient, povestea unei companii sibiene cu succes la nivel național

Povestea Ambient a început pe 3 februarie 1993, la inițiativa lui Ioan Ciolan, sibianul care și-a propus să lanseze pe piață o companie  100% cu capital românesc și care să devină principalul aliat al celor care își doreau să-și construiască sau renoveze locuința. Astăzi, la 20 de ani de la momentul înființării, Ambient continuă să-și îndeplinească obiectivul cu succes, punând în slujba românilor atât expertiza acumulată de-a lungul timpului, cât și profesionalismul angajaților săi.

În prezent, Ambient este reprezentat de 12 centre comerciale și 15 depozite de materiale de construcții și platforme logistice, situate în principal în zona Transilvaniei, în orașele: Alba-Iulia, Brașov, Gheorghieni, Târgu-Mureș, Baia-Mare, Cluj-Napoca, Mediaș, Sighișoara, Bistrița, Deva, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Satu-Mare, Sighet și București. Grupul Ambient are o echipă formată din 2.300 de persoane, toate fiind coordonate de la sediul central din Sibiu dintr-o platformă logistică și comercială desfășurată pe 36.000 mp.

Sibienii Ambient

Aproximativ 70% din angajații Grupului Ambient locuiesc în Sibiu. Aceștia stau la dispoziția sibienilor care sunt în căutarea celor mai bune soluții de construcții și/sau renovare, de luni până vineri, la magazinul Ambient. Situat pe Şoseaua Alba Iulia, nr. 100, centrul comercial Ambient – care este, de altfel, și primul DYI din țară – are o suprafață de 12.000 mp și găzduiește, pe lângă cele 40.000 de produse comercializate, și trei showroomuri speciale:

Showroom-ul de structuri, recent lansat în Sibiu, include o serie de soluții complete pentru acoperiș (expozoare cu cele mai noi modele de țiglă ceramică, din beton, composită și metalică), hidroizolații, zidărie SquirrelMail 1.4.22 - Google Chrome
ceramică sau BCA, modele de pavaje, unelte

Galeria cu Idei – un showroom de finisaje și amenajări interioare (placări ceramice, băi, bucătarii, tapet, zugrăveli decorative, perdele , uși, șeminee ș.a.).și echipamente pentru construcție.

Showroom-ul de mobilă al partenerilor Naturlich – 7.000 de modele de mobilier și decorațiuni în 3.000 de metri pătrați.

Partener al comunității sibiene

Ambient s-a implicat activ în proiectele care promovează Sibiul încă din primul an de existență a companiei. Parteneriatul de 20 de ani cu Teatrul Radu Stanca pentru organizarea „Festivalului Internațional de Teatru”, parteneriatul cu Muzeul Tradiției Populare Astra sau Bursele Ambient oferite studenților sibieni în cadrul Platformei SIBIU SMART 2013 sunt doar câteva dintre proiectele pe care compania le derulează în prezent în Sibiu. Mai mult, anul acesta, în calitate de Partener Principal al Platformei SIBIU SMART 2013, Ambient și-a asumat sarcina de a duce poveștile proiectelor culturale din Sibiu mai aproape de vizitatorii din afara orașului. poza am 3 În acest sens, Ambient, Primăria Municipiului Sibiu și Teatrul Național Radu Stanca au inaugurat „Ambasada Culturală a Sibiului la București”. Începând cu 15 aprilie, bucureștenii au putut găsi în cadrul Ambasadei Culturale a Sibiului la București – Institute, am4
The Café –informaţii despre programul evenimentelor din cadrul platformei SIBIU SMART 2013.

Sediul administrativ central

Sibiu, str. Turda nr. 15