Business cu bovine de carne Angus, viitorul agriculturii românești ANGUS Business systems – from grass to beef

Business cu bovine de carne Angus, viitorul agriculturii românești ANGUS Business systems – from grass to beef

Bovinele de carne Angus, pășunile ecologice românești și expertiza elvețiană sunt caracteristicile de marcă ale firmei Karpaten Meat  România. Compania produce carne de vită de calitate din bovine Angus, pe care le cresc pe pășunile nelucrate din Transilvania. Prin  tradiție elvețiană și experiență în agricultură, creșterea bovinelor și prelucrarea cărnii, fondatorii firmei Karpaten Meat se preocupă de  creșterea optimă și naturală a bovinelor, precum și de o prelucrare specializată a cărnii.

 

Samuel Widmer şi Stefan Jung au venit în România în 2008, hotărâţi să construiască o fermă în apropierea Sibiului. Împreună cu o firmă de investiţii, au înființat compania Karpaten Meat. La începutul anului 2008 au cumpărat o fermă la Nocrich, judeţul Sibiu, care a fost renovată, iar la sfârşitul anului au importat primele 120 de juninci din Germania. Următorul pas a fost achizitionarea de 120 de vaci din rasa Angus. Investiţia s-a extins, efectivul total fiind în prezent de 2500 de bovine ANGUS, în continuă expansiune. „Vrem ca în viitor în Europa să nu se mai vorbească atât de mult despre carnea de vită din Argentina, ci de carnea de vită premium din Carpaţi”, îşi exprimă obiectivul ambiţios Samuel Widmer, manager general al Karpaten Meat România. Viitorul este rasa de vită de carne premium Angus Aberdeen – al cărei preţ pentru un
kilogram de muşchi poate să ajungă şi la 50 de euro – şi pe păşunile româneşti nefolosite. Printre principalele obiective ale celor doi elveţieni se află construirea unei reţele de producători – „de la cei mici, cu zece animale, până la cei mai mari„ – la nivelul întregii ţări, care să acopere toate etapele de producţie: păşunat, creşterea şi îngrăşarea animalelor, dar şi abatorizarea şi prelucrarea cărnii.
Sistemul de producție al firmei Karpaten Meat cuprinde toate etapele, de la producția vițeilor, la creștere și îngrășare și până la prelucrarea cărnii.
Carnea de vită este premium pentru că cei de la Karpaten Meat cresc exclusiv bovine din rasa Angus. Carnea de vită Angus face parte din sortimentele cele mai îndrăgite de carne de vită din toată lumea. Din bovine Angus se produce carne de vită fragedă și fin marmorată. Motto-ul firmei elvețiene pentru producția de carne este: puțin grajd și multă pășune, astfel realizând producție bună de carne doar prin iarba de pe păşune. Administratorii companiei cred în durabilitate, în folosirea resurselor naturale existente în aceste locuri. Karpaten Meat cultivă pășunile din Sibiu după criterii ecologice, urmând întocmai normele europene pentru agricultură biologică și criteriile Bio Suisse, astfel producând furajul necesar
pentru animalele acestora. Doar cei mai buni tauri Angus sunt folosiți pentru reproducție. Bovinele Angus rezultate au un grad de valorificare al
furajului natural sporit și randament ridicat la îngrășare și sacrificare. Programele de parteneriat sunt construite tocmai în acest spirit. Educarea fermierilor parteneri în ceea ce priveşte sistemul de întreţinere fără dotări costisitoare, inclusiv iarna.

Karpaten Meat – o afacere cu potenţial
Pentru a putea dezvolta un astfel de business de succes firma oferă partenerilor experiența în domeniu, dar și suportul tehnic și logistic. Creșterea de bovine ANGUS poate fi o oportunitate interesantă pentru: fermele de lapte care doresc să treacă pe pășunat și producție de carne, pentru proprietarii de terenuri agricole care doresc să integreze creșterea de bovine de carne, pentru proprietari de pășuni care nu cultivă terenul.

Programe atractive de parteneriat pentru fermieri
Pentru crearea rețelei de producție de carne de vită ANGUS în România, Karpaten Meat a pus bazele a 2 forme de parteneriat:
Programul ANGUS: Înființarea unui business de creștere a bovinelor de rasă ANGUS în sistem extensiv pe pășune .

Programul ANGUS x Bălțată Românească: Conversia fermelor de Bălțată Românească în ferme de creștere de viței încrucișați prin montă cu taur de reproducție ANGUS sau prin însămânțarea efectivului de Bălțată Românească cu material seminal ANGUS.

Programul de răscumpărare viței Angus în rasă pură sau metiș cu Bălțată  Românească.

În cadrul programelor Karpaten Meat aduce la cerere viţele, juninci, şi tauri de rasă Angus iar în colaborare cu Bayern Genetik, din Germania, livrează material seminal de Angus şi Simmental. Astfel, fermierii care nu au posibilitatea să cumpere animale de reproducţie din rasă pură, pot cumpăra material seminal de Angus pentru hibridare cu vaci de rasă Bălţată Românească. Prin programele de parteneriat firma Karpaten Meat garantează prin contract răscumpărarea vițeilor rezultați din reproducție, atât viţei în rasă pură cât şi metişi ANGUS cu Bălțata Românească.

Karpaten Meat – Furnizor de carne de vită premium de top
Bovinele din rasa Aberdeen ANGUS au fost crescute pentru prima dată în Scoția în jurul anului 1870. De atunci s-a îmbunătățit continuu selecția și
reproducția acestei rase, ea răspândindu-se foarte rapid în toată lumea. Rasa de carne Angus care se pretează foarte bine pentru condițiile din România, fiind foarte robustă, rezistă foarte bine la temperaturi oscilante de la -40 de grade până la +40 de grade. Această rasă valorifică foarte bine iarba de pe pășune, chiar și pe pășunile mai sărace, 95% din furaj fiind iarba. În interiorul fermei de lângă Sibiu cresc 2.500 de bovine pe o suprafaţă de 3.000 de hectare de teren arabil cultivat bio, dotat cu sisteme pentru furajare pe timpul iernii, infrastructură, grajduri, garduri
electrice, depozite şi clădiri. Carnea procesată la un abator partener sau animalele vii ajung la export, pe pieţele vestice ale Europei, iar mai recent şi pe piaţa românească. Elveţienii îşi propun ca, până în 2018, să producă cel puţin 10.000 de carcase de vită de calitate superioară şi să se extindă prin intermediul păşunilor în toate zonele țării.

Carne suculentă, fragedă, gustoasă
Carnea de un roşu aprins a bovinelor ANGUS impresionează prin gustul ei fin și consistent. Este una dintre cele mai populare rase de carne. Gurmanzii apreciază gustul fin, marmorat al cărnii. Marmorarea fină este ingredientul principal pentru aroma sa deosebită, fiind numele pentru acele fire fine, albe de grăsime din carne care se topesc în timpul preparării și care o frăgezesc, conferindu-i o savoare unică. Carnea de Angus se poate prepara în numeroase feluri, cele mai cunoscute fiind fripturile și grătarul de Angus. Bovinele de carne Angus, care sunt
crescute în mod natural și hrănite cu o dieta exclusiv din iarbă produc o carne de vită care conţine mai putine calorii şi mai mulţi agenți de combatere a cancerului. Carnea de vită Angus hrănită cu iarbă este considerat ca cel mai bun produs de carne de vită de pe piaţă putând fi achiziţionat şi la noi în ţară.

Karpaten Meat SRL
Str. Principală – Ferma
557135 Marpod/Sibiu, România
Tel: +40 269 232 977
Fax: +40 269 232 717
E-mail: info@karpaten-meat.com
www.karpaten-meat.com

 

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?