Calitate şi excelenţă la Marquardt

Calitate şi excelenţă la Marquardt

Marquardt este unul dintre cei mai mari producători de componente electronice din lume, atât pentru industria automotive, cât şi pentru alte industrii.

Istoria Marquardt începe în anul 1925, ca o afacere de familie, în Rietheim-Weilheim Germania. În prezent deţine filiale în Europa, Africa, Asia,America şi are peste 5.000 e angajaţi. În Sibiu, Marquardt şi-a deschis porţile în anul 2006, având în prezent patru segmente de producţie: microcomutatoare, electronică, injecţie mase plastice, montaj. Marquardt, o companie în continuă dezvoltare atât la nivel internaţional, cât şi local, este partener de încredere pentru cei mai importanţi clienţi din industria auto: Mercedes, VW, Audi, Porsche, Skoda, BMW, Rolls Royce,Mini, Maserati, Bentley, Peugeot,Citroen, Renault.

Producţie la Marquardt
În prezent, compania produce lunar, cu peste 1.000 de angajaţi, aproximativ 1,3 milioane de componente finite destinate industriei auto (sisteme multifuncţionale de comandă electronică, blocuri de lumini, sisteme de blocare – deblocare, sisteme start – stop, sisteme lumini avarie, sisteme omenzi volan etc.). În secţia de microcomutatoare, cu 17 maşini automatizate complexe, se produc 150.000 de unităţi pe zi. Cinci linii de ansamblare componente electronice SMT precum şi trei linii THT produc subansamble electronice. Un număr de 45 de maşini de injecţie produc o gamă variată de repere din maseplastice necesare montajului final. Acesta se realizează prin intermediul a peste 70 de linii cu asamblare manuală, semiautomată şi automată.

Cercetare – Dezvoltare la Marquardt
În 2008 se înfiinţează Centrul de Cercetare  Dezvoltare, unde în prezent îşi desfăşoară activitatea peste 100 de angajaţi cu înaltă calificare, care dezvoltă cele mai potrivite soluţii pentru clienţii noştri în următoarele domenii: proiectare mecanică, dezvoltare software, testare şi validare software, PCB design, testare produs. Calitate la Marquardt Un rol important în implementarea, menţinerea şi urmărirea standardelor îl are Departamentul de calitate. Evoluând de la o structură simplă la o structură complexă, departamentul numără în prezent peste 60 de persoane şi este în plină expansiune. Aparatura de ultimă generaţie folosită în cadrul companiei, sistemele de măsurare a luminozităţii şi culorii, aparatele de măsurat forţă, distanţă, precum şi sistemele software dezvoltate intern au un cuvânt de spus în tehnologia şi performanţa Marquardt.

Responsabilitate socială la Marquardt

Printr-o strânsă legătură cu Universitatea Lucian Blaga, compania Marquardt împărtăşeşte permanent din experienţa şi informaţiile necesare dezvoltării prin diverse proiecte şi investiţii. Compania a urmărit astfel implicarea în mod direct în dezvoltarea studenţilor ca viitori profesionişti. Drept dovadă, Marquardt a angajat până acum peste 200 de absolvenţi de facultate, din cei peste 400 de salariaţi indirect productivi care
lucrează în cadrul companiei. De asemenea, Marquardt continuă şi anul acesta un proiect demarat în 2011 şi concretizat prin dotarea unui aborator de microcontrolere. În 2012 va fi finalizat cel de-al doilea laborator, în care îşi vor desfăşura activitatea studenţii Facultăţii de Inginerie ermann Oberth. Pe lângă acest proiect, compania Marquardt este implicată activ în multe alte concepte de responsabilitate socială la nivelul judeţului Sibiu.

 

Marquardt Schaltsysteme SCS
Str. Munchen nr. 2 – Sibiu
Tel.: 0269 / 501.763 – Fax: 0269 / 501.706
e-mail: bianca.buta@marquardt-ro.com

 

 

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?