DesleeClama – Experienţă, Inovaţie, Calitate

DesleeClama – Experienţă, Inovaţie, Calitate

DesleeClama România este situată în parcul industrial din Miercurea Sibiului şi este cea mai mare unitate de producţie la nivel mondial a grupului internaţional belgian DesleeClama, unul dintre principalii jucători pe piaţa producătorilor de material textil pentru saltele de dormit. Fabrica din România numără 260 de angajaţi şi îşi extinde activitatea de la an la an. Unul dintre cei mai mari angajatori din zonă, DesleeClama oferă oportunităţi de angajare tuturor persoanelor care își doresc un loc de muncă stabil şi pe termen lung, politica locală fiind de a oferi locuri de muncă familiilor şi tinerilor absolvenţi.

Dragi sibieni,

Mă numesc EMERALD STRETCH, sunt un material care intră în componenţa unei saltele de dormit din gama de lux, produs la DesleeClama România, şi aş dori să împărtăşesc cu voi povestea vieţii mele. După cum puteţi vedea în poza mea de buletin, sunt un material foarte frumos, foarte arătos şi, chiar dacă nu vă daţi voi seama din poză, pufos. Ştiu că vă întrebaţi cum se poate ca nişte oameni muncitori şi implicaţi din toată zona Miercurii să facă o asemenea frumuseţe ca mine, aşa , pur şi simplu.
De fapt, povestea mea este puţin mai complicată şi, aş îndrăzni să spun, internaţională, nu locală. Vedeţi voi, la început, o echipă de specialişti de la fabrica-mamă a DesleeClama din Belgia, acum un renumit centru de cercetare şi dezvoltare, m-a conceput ca parte a unei noi colecţii în ton cu natura. Apoi, o domnişoară foarte drăguţă din Sibiu, şefa echipei de design din România, a tradus conceptul într-un format special, care să poată fi realizat pe o maşină de tricotat circulară.
Toate bune. Eram gata să fiu produs. Dar ce credeţi că însemnă asta? Păi, în primul rând, o echipă de ingineri din secţia de tricotaje, unul de prin părţile Moldovei şi o doamnă din Sibiu, au pregătit o maşină de tricotat pentru mine. Pentru că sunt un material pufos, nu pot fi produs pe orice maşină, aşa că m-au produs pe o maşină Mayer cu furnizoare speciale pentru fir de elastan, făcând, bineînţeles, reglaje tehnice – destul de complicate, părerea mea. Apoi, inginerii respectivi au dat instrucţiuni unei doamne tare cumsecade din Miercurea să aducă bobine potrivite pentru a mă crea şi să le pună pe rastelele maşinii. Doamna l-a rugat pe un alt domn cu şapcă (din Ludoş cred că era) să îi aducă mai multe bobine de la depozitul de fire, pentru că nu erau suficiente. În fine, după toate pregătirile pentru producţia mea, maşina a fost pornită şi am stat cuminte vreo câteva ore bune, sub supravegherea unei doamne tricotoare din Apoldu de Sus, până am fost gata. Când am fost gata, eram sub forma unei role, aşa, ca un balot de material pufos. Un alt băiat din Boz m-a luat încet şi m-a desfăcut pe masa de control intermediar. O doamnă din Gârbova m-a inspectat atent, pentru a nu avea defecte, după care am fost pus frumos într-un cărucior şi am plecat la plimbare, spre etapa următoare.
La secţia de finisare nu pot să spun că mi-a plăcut foarte mult, era mai cald şi mirosea a tot felul de substanţe. Un domn din Gusu tehnicianul maşinii, a introdus reţeta, după care doi domni, ajutoarele dumnealui, au avut grijă ca eu să fiu tratat cu o substanţă specială, care m-a făcut moale şi plăcut la atingere.

Eram aproape gata. Am fost dus mai departe la secţia de control final, unde o doamnă din Dobârca m-a inspectat atent, m-a tăiat în mai multe role, conform cerinţelor clientului, şi un băiat din Cunţa m-a ambalat gata de plecare spre client. După aceea, toate s-au întâmplat foarte repede: un domn şef de depozit, din Apoldu de Jos, a dat instrucțiuni unde să fiu încărcat, am stat cuminte în palet şi în câteva ore deja eram în camion, în drum spre Spania!
În curând, voi face parte dintr-o saltea extraordinar de frumoasă, care se va vinde, probabil, într-un showroom de renume, cine ştie, poate în Barcelona sau în Madrid. Probabil că mă va cumpăra un domn sau o doamnă din Spania, iar ei vor vedea doar frumuseţea mea. Nu vor şti însă secretul meu, pe care l-am împărtăşit cu dumneavoastră: eu nu sunt doar un material frumos, ci sunt un material unic, pentru că am fost produs de nişte oameni deosebiţi, harnici şi inimoşi, care m-au făcut ceea ce sunt.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?