Fabrica de umeraşe Mainetti, tradiţie şi calitate

Fabrica de umeraşe Mainetti, tradiţie şi calitate

Cu o experienţă de 50 de ani în producerea şi comercializarea umeraşelor pentru haine, compania fraţilor Mainetti a început  iniţial ca afacere de familie, având astăzi fabrici în peste 40 de ţări din lume. În anul 1998 se înfiinţează la Sibiu primul punct de lucru.  Mai târziu nevoia unui spaţiu propriu a devenit imperios necesară. Astfel, în 2007 a avut loc inaugurarea primei fabrici Mainetti în  ŞURA MICĂ. În prezent, fabrica din Şura Mică produce aproximativ 35 milioane de umeraşe pe an.

 

La începutul anilor ’50, fraţii Mainetti din Italia au recunoscut necesitatea de a confecţiona umeraşe pentru costume, foarte rezistente, dar mai puţin costisitoare decât cele din lemn. Astfel, au deschis un mic atelier, iar în 1961 au înfiinţat prima fabrică de umeraşe din lume, confecţionate din polistiren. Designul ergonomic, calitatea înaltă şi atenţia la finisaje au atras marii producători de îmbrăcăminte din Italia, iar reputaţia companiei s-a extins în întreaga lume.

„Oriunde se produce îmbrăcăminte, există în apropiere o companie Mainetti”
În anul 1999, Mainetti România executaîntre 3 şi 5 milioane de umeraşe pe an, din yhcare mare parte erau doar asamblate în ţară. În prezent, compania produce 35 de milioane de umeraşe, datorită tehnologiei de ultimă oră şi celor 16 maşini de injecţie existente în fabrică. Umeraşele din polistiren sunt configurate în funcţie de necesităţile clienţilor, facilitând transportul şi depozitarea produselor de îmbrăcăminte. Orice umeraş Mainetti susţine o greutate de cel puţin 10 kilograme. Mainetti produce 88 de tipuri de umeraşe: pentru cravate, lenjerie, pantaloni, sacouri, cămăşi, bluze etc., însumând peste 2800 de configuraţii, într-o gamă variată de culori, modelate după cerinţa clientului. Acestea pot fi imprimate cu logo-ul firmei, prin transfer termic sau tampografiere. Umeraşele Mainetti pentru pantaloni au ataşat un burete special, fără compuşi chimici, care nu lasă urme pe confectii.

Grija faţă de angajaţi
Mainetti se implică în crearea de condiţii benefice pentru angajaţi, respectând normele europene, iar rezultatele companiei se datorează în mare parte angajaţilor, care s-au implicat în procesul de producţie.

Protecţia mediului – reciclare
Fabrica din Şura Mică se întinde pe o suprafaţă de 5.000 mp, este bine organizată şi iluminată cu becuri economice, pentru a reduce cheltuielile inutile şi consumul de energie. În viitor, firma doreşte să amenajeze o zonă verde în apropierea fabricii. Mainetti reciclează şi colectează în mod regulat deşeuri de polistiren regranulat (Ps) din întreaga ţară, pe care îl prelucrează şi îl refolosesc la turnarea umeraşelor. Fabrica respectă stadardul de calitate ISO 9001 şi face demersuri pentru îndeplinirea condiţiilor standardului ISO 14000.

Mainetti Romania
Parc Industrial, Şura Mică, Sibiu
E-mail: info.romania@mainetti.com
Telefon: +40 269 230 818

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?