Frauenthal Automotive Sibiu, „pasiunea creează viitorul”

Frauenthal Automotive Sibiu este una din cele opt locaţii de producţie a grupului Frauenthal Automotive, lider european în producţia de elemente de suspensii pentru camioane și vehicule comerciale. Produsele Frauenthal Automotive sunt livrate la toţi producătorii europeni de camioane, fiind dovada calității și inovaţiei dezvoltate în decursul timpului. Sunt 127 de ani de tradiție, 127 de ani în care compania s-a dezvoltat, a produs, și-a ridicat experiența la un nivel profesionist de necontestat și nu în ultimul rând și-a stabilit principiile și valorile.

În anul 1886 a fost atestată oficial pentru prima oară producţia de piese pentru sectorul agricol şi de arcuri pentru trăsuri sub denumirea de Datky, care mai târziu a devenit furnizorul Casei Imperiale Austriece. În perioada 1947 – 1969 Datky a fost naţionalizată devenind o parte a Interprinderii de Piese Auto Sibiu, care producea arcuri trapezoidale pentru piața locală de camioane şi care după anii 90 a devenit Compa SA. Anul 1998 este anul nasterii firmei mixte Krupp Compa Arcuri. Urmare a fuziunii dintre concernele „Thyssen” si „Krupp” , numele firmei este schimbat in ThyssenKrupp Compa Arcuri. În 2006 Thyssen Krupp Compa Arcuri devine parte din Grupul Frauenthal, iar în 2010 Frauenthal Automotive Sibiu demarează primele pregătiri pentru proiectul de creştere a capacităţii de la 13.000 la 25.000 tone. Anul trecut se finalizează proiectul pentru dublarea capacității, iar pentru 2013 – 2015 este prevăzută asimilarea de produse noi – BPW, MAN, Scania si DAF, pentru a acoperi capacitatea de producție creată.

O capacitate de producție
de 25.000 tone

Frauenthal Automotive Sibiu este o companie care se axează pe respect pentru individ, își crează valoarea prin diversitate, iar clientul se poate bucura de ea la fiecare pas. Cei aproximativ 300 de angajaţi sunt o adevărată echipă și au ca scop îmbunătățirea continuă a serviciilor pentru a fi mereu cei mai buni. Flexibilitatea maximă este dată printr-o gamă completă de produse. Frauenthal Automotive Sibiu produce ambele catergorii de arcuri de suspensie, grele și ușoare, lamelare și parabolice, existând posibilitatea de a produce și serii mici. Compania are o capacitate de producție de 25.000 tone și este foarte bine echipată pentru prelucrări la cald. Dispune de 4 utilaje pentru laminat arcuri parabolice, 3 linii de tratament termic, 2 utilaje de ecruisat, 3 mașini de rolat ochi și 2 vopsitorii. Clienții companiei sunt nume cu rezonanță pe piața auto și au acordat încredere totală firmei din Sibiu. Firme ca BPW, Volvo, Iveco, MAN, Mercedes, Scania, Renault Trucks şi Ford confirmă calitatea produselor și serviciilor Frauenthal Automotive Sibiu, numărându-se printre clienții companiei.

Frauenthal Automotive Sibiu S.R.L.
Str. Forjorilor, Nr. 22, 550233 Sibiu, România
T: +40 (0) 269 20 73 46