MARQUARDT Construieşte-ţi o carieră de succes împreună cu Marquardt Schaltsysteme în Sibiu

MARQUARDT Construieşte-ţi o carieră de succes împreună cu Marquardt Schaltsysteme în Sibiu

Marquardt este o afacere independentă, de familie, care ştie să îşi scrie istoria impecabil. Clienţii noştri sunt extrem de importanţi: dorim ca mâine să le oferim o valoare mai mare decât cea de astăzi. Împreună cu angajaţii creăm viitorul: dorim să menţinem şi să ne sporim performanţele. Împreună cu furnizorii, adoptăm soluţii ambiţioase: dezvoltăm idei şi procese inovative.

Istoria Marquardt

Compania Marquardt a luat fiinţă în anul 1925, la iniţiativa a doi prieteni, rude îndepărtate, însă cu acelaşi nume: Johannes Marquardt. Domeniul în care fabrica acestora activa era producerea de componente electrice şi de mecanică fină.
Cu sediul central în sud-vestul Germaniei, familia Marquardt este unul dintre cei mai mari producători de componente electronice din lume, atât pentru industria automotive, cât şi pentru alte industrii.
La începutul anilor ’80, compania a pornit o extindere pe plan internaţional. Până în 1996, Marquardt avea deschise filiale în SUA, Franţa, Tunisia, China şi India. În 1997 porneşte producţia în serie a sistemelor de conducere a autovehiculelor, iar în 2002 este implementat „Procesul de îmbunătăţire Continuă” în cadrul Marquardt. Acum un deceniu, compania a implementat pe piaţă, cu succes, sistemele KeylessGo, pentru automobile. În 2004 a pornit producţia de serie pentru senzori, în domeniul aparaturii electrocasnice, şi în 2005 au apărut panourile de comandă pentru tehnologia de suprafaţă.
În prezent, Marquardt are birouri în 12 locaţii, pe 4 continente, şi investeşte continuu în cercetare şi dezvoltare. La nivel global, în departamentele de dezvoltare lucrează mai mult de 500 de ingineri, iar peste 150 de oameni se ocupă cu dezvoltarea de software.
Încă de la înfiinţare, Marquardt trăieşte pentru valorile care duc spre progres. Perseverenţi, ingenioşi, comunicativi şi în acelaşi timp profund ataşaţi fiecărei regiuni şi locuitorilor acesteia, compania este alături de clienţii săi. Când partenerii tăi, producători auto, poartă nume cu rezonanţă internaţională, precum Mercedes-Benz, BMW, Porsche, Volkswagen, Audi, Peugeot/Citroen, GM, Maserati, Rolls-Royce, Chrysler, Jaguar sau Land-Rover, totul trebuie realizat la superlativ.
Produsele Marquardt în
domeniul automotive

• Comutatoare de pornire cu aprindere electronică, chei electronice, sisteme electronice de blocare a volanului, senzori încorporaţi în cheie, senzori de pe mânerul uşii şi dispozitive de control, antene Keyless;
• Panouri de comandă pentru schimbătorul de viteze, scaune, lumină, uşă, plafon, volan, frâne electromecanice de parcare şi comutatoare;
• Aplicaţii şi module, comutatoare basculante şi cu micro semnal, comutatoare de tact.

Istoria Marquardt Schaltsysteme S.C.S., Sibiu

Filiala Marquardt din Sibiu este cea mai mare fabrică Marquardt din afara Germaniei și a început să scrie istorie încă din anul 2006. În prezent se află la cel de-al cincilea modul de producţie. Odată cu această extindere, creşte implicit şi echipa. Progresul se face aşadar cu paşi siguri, compania fiind într-o permanentă evoluţie. La baza acesteia stă o echipă bine închegată de profesionişti, oameni perseverenţi, dedicati şi loiali, care oferă un plus de valoare pe piaţa de automotive din Sibiu. Credem şi ne bazăm pe angajaţii noştri, care sunt cel mai preţios capital.
La Sibiu, producţia se desfăşoară în cinci mari secţii de producţie: injecţie mase plastice, electronică, microcomutatoare, montaj şi vopsire. Compania produce, lunar, peste 1 milion de componente finite destinate industriei auto. În secţia de microcomutatoare, cu ajutorul unor maşini automatizate complexe, se produc peste 150.000 de unităţi pe zi.

Centrul de
Cercetare-Dezvoltare Marquardt

Marquardt Schaltsysteme Sibiu se mândreşte cu înfiinţarea, în anul 2008, a unui Centru de Cercetare-Dezvoltare, la care contribuie peste 100 de ingineri, cu idei inovative, la dezvoltarea celor mai viabile soluţii pentru clienţii companiei. Proiectarea mecanică, dezvoltarea şi testarea software, PCB design şi validarea produselor complete sunt cele mai importante domenii în care inginerii şi studenţii îşi pot clădi o carieră. Centrul este format din cinci departamente, care lucrează în strânsă legatură cu celelalte filiale Marquardt, în proiecte internaţionale, pentru cei mai de seamă producători de maşini.
Unul dintre cele cinci departamente este cel de software, care are ca obiectiv designul şi dezvoltarea de software embedded pentru interfeţe maşină-om, cu unităţi electronice şi sisteme pentru controlul accesului (Driver Authorization şi KeylessGo), precum şi componente generice şi platforme software. Departamentul de validare software îndeplineşte rolul de testare software (V-Cycle phases – system test) şi componenta software la nivel de sistem, precum şi testarea în mediul simulat al autovehicului. Divizia de proiectare mecanică urmăreşte proiectarea pieselor mecanice, de la concept până la intrarea lor în producţia de serie, dezvoltând sisteme automotive de top şi componente pentru producători auto de renume.

Cariere fără egal la Marquardt

Oamenii care aleg să se alăture echipei Marquardt sunt profesionişti în domeniul în care activăm, au curaj să accepte provocări noi şi caută un mediu în care să se dezvolte profesional şi personal.
Structurile noastre ierarhice orizontale facilitează tuturor celor care doresc să se implice posibilitatea de a prelua mai multă responsabilitate. Astfel, şansa de a accesa o poziţie managerială este mare, ca şi cea de a avansa rapid în carieră.
Angajaţii Marquardt sunt de asemenea încurajaţi să contribuie cu idei pentru optimizarea tuturor proceselor din cadrul companiei. Sistemul MIP (Marquardt Ideen Prozesse) are ca scop promovarea şi implementarea ideilor de valoare, care sunt recompensate.
Cultura organizaţională din cadrul Marquardt oferă angajaţilor şansa de a se dezvolta şi perfecţiona continuu, prin recalificări la locul de muncă. Sunt dezvoltate programe interne şi externe de training, se asigură accesul la un mediu de lucru internaţional, acestea fiind condiţii esenţiale şi preocupări permanente pentru noi.
Compania investeşte permanent în dezvoltarea şi pregătirea studenţilor ca viitori profesionişti, iar prin numeroasele proiecte susţinute, se asigură o bază solidă pentru o carieră de succes. Programele de practică şi internship le dau tinerilor ocazia de a cunoaşte compania ca pe un potenţial angajator.
Marquardt este un partener important al Facultăţii de Inginerie „Hermann Oberth”, şi a făcut investiţii importante, dotând cu mobilier şi echipamente tehnice de ultimă generaţie două laboratoare. Pe viitor, astfel de acţiuni vor continua cu siguranță.
Pentru a ne consolida echipa, ne deschidem porţile tuturor celor creativi şi dornici de afirmare, care să ne ajute să ne atingem obiectivele.
Împreună creăm viitorul: dorim să menţinem şi să sporim performanţele, să dezvoltăm idei şi procese inovative. Vă invităm să deveniţi parte din familia de succes Marquardt!

Marquardt – implicare socială
în cadrul comunităţii sibiene

Din anul 2006, compania Marquardt Schaltsysteme îşi face simţită prezenţa în viaţa comunităţii sibiene. Pe lângă beneficiile economice pe care le oferă zonei industriale, compania se implică activ şi pe termen lung în domeniile educaţional, cultural, sportiv şi social. Credem în proiectele de valoare şi le susţinem, conştienţi de impactul lor pe plan local.

Marquardt Schaltsysteme SCS
Str. München, Nr. 2 – Sibiu
Tel.: 0269/501.760; Fax: 0269/501.706
E-mail: bianca.buta@marquardt-ro.com

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?