OVOSIB FARMS, oul la standard european

OVOSIB FARMS este o companie tânără dar prestigioasă, specializată pe producerea și distribuirea de ouă proaspete. Sunt pe piață de 2 ani și au demonstrat prin eficiență, calitate și respect față de clienți, că sunt adevărați profesioniști. Cu atât mai mult cu cât, ultimul an s-a dovedit unul extrem de dificil în domeniul producției de ouă prin normele impuse de UE, care au crescut producția de ouă, dar au scăzut considerabil prețul lor.

2012 -2013 a fost o perioadă decisivă pentru producătorii și distribuitorii de ouă. Totul a început când Uniunea Europeană a impus condiția de bunăstare a păsărilor, începând cu 1 ianuarie 2012. Atunci o mare parte din ferme au intrat într-o etapă de retehnologizare. Astfel, la nivel european s-a îregistrat o supraproducție datorată refacerii efectivelor de găini ouătoare, în perioada 2012-2013. În urma aplicării prevederilor europene, statele membre UE au obligaţia de a se asigura că proprietarii şi deţinătorii de găini ouătoare utilizează doar sistemele de creştere permise de prevederile Directivei. Din aceste motive prețul a scăzut foarte mult, ajungând sub costul de producție, în schimb prețul furajelor a crescut. Europa a reacționat. În nord – vestul Franței a avut loc un protest simbol al fermierilor cu privire la surplusul și prețul scăzut al oălelor. Comisia Europeană a fost trasă la răspundere pentru reglementările făcute, fără a se gândi la consecințe, iar sute de mii de ouă au fost distruse în semn de protest. Belgia a arătat că este în aceeași situația ca Franța. Nici în România situația nu a fost prea roz. Firma „Agrimon” din Brăila, cel mai mare producător de ouă din ţară, a intrat în insolvență, la sfârșitul anului trecut. Chiar dacă firma a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 103 milioane lei, profitul rezultat s-a menţinut sub 15.000 euro, în ideea în care, în 2009 firma avea un profit de aproape 2,4 milioane euro. De asemenea, cam în aceeași perioadă cade și Avicom S.A Vaslui, al doilea mare producător de ouă din țară. Acesta este contextul pieței în care OVOSIB FARMS a găsit drumul corect de a merge înainte. S-au axat pe un management efiecient al costurilor, au dat dovadă de flexibilitate în adaptarea la tendințele pieței și-au păstrat calitatea și au reușit să-și mențină standardul pe o piață nesigură.

O producție zilnică de 50.000 de ouă

Meritul menținerii companiei OVOSIB pe piață este dublat și de faptul că vorbim despre o companie relativ tânără și ridicată de la 0. În 2007 a fost depus proiectul pentru obținerea unei finanțări din Fonduri Europene în vederea ridicării unei firme ce produce şi comercializează ouă proaspete de găini. În 2009 se semnează contractul de finanțare, iar în septembrie 2011 se dă startul efectiv al producției de ouă OVOSIB. În mai puțin de un an, OVOSIB FARMS urcă în topul vânzărilor. Pun accent pe calitatea și prospețimea ouălelor, angajații sunt dedicați și instruiți, iar clienții sunt mereu pe primul loc. De aceea, OVOSIB FARMS este o companie de succes care găsește întotdeauna soluții potrivite pentru a merge înainte. Producția zilnică OVOSIB este de 50.000 de ouă, distribuite în două braduri naționale deja cunoscute: Ouă De Sibiu şi Puicuţa Veselă. Acestea sunt distribuite în marile lanţuri de magazine din Suceava, Cluj, Craiova, Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Iaşi, Deva, Sibiu etc. Calitatea produselor OVOSIB este certificată și de tehnologia germană, modernă, de care dispune ferma. Dotările corespund ultimelor cerințe de bunăstare a păsărilor. Produsele sunt obţinute într-un sistem de management al calităţii şi de siguranţă a alimentului. Angajații OVOSIB FARMS sunt adevăraţi profesionişti, specializaţi şi instruiţi, cu o consuită perfectă, care se reflectă în calitatea produselor ce ajung la clienți. De aceea, ouăle OVOSIB sunt cerute de brandurile locale cu renume, specializate în panificaţie sau patiserie. OVOSIB FARMS deţine şi pionieratul la nivel local, în ceea ce priveşte automatele de ouă. Acestea sunt amplasate în Ștrand, Rahova,Terezian, Mihai Viteazu, Cedonia și în Zona Dioda.

Adresa: DJ 106E, FN – Cristian, Sibiu

Tel.: 0372-790182,