Pamira – mingea bine plasată de racheta unei pasiuni

„Noi creăm caractere de campioni, nu doar jucători de tenis.”

Se spune că pasiunea face lumea să se învârtă, dar cu siguranță implicarea și dedicarea o definesc și o fac mai sigură. Baza sportivă Pamira s-a născut dintr-o astfel de pasiune… a președintelui acesteia, fostul tenismen Marius Vecerdea. „Totul începe cu un gând, apoi sinți nevoia să comunici, apoi urmează acțiunea și în cele din urmă faptele, care necesită implicare totală, toate acestea dau naştere spaţiului, oamenilor şi evenimentelor cu caracter”, spune Marius. El este și cea mai vie dovadă a faptului că la Pamira deciziile se iau cu sufletul. Deși are cetățenia în Statele Unite ale Americii, iar ofertele din această țară nu încetează nici astăzi să apară, el a hotărât să se întoarcă în Sibiu și să investească în tinerii din România.

Prima cărămidă a bazei Pamira a fost pusă în anul 2005, iar din 2006 a început să funcționeze. După încă un an, Pamira s-a afiliat Federației Române de Tenis.
Astăzi este una dintre cele mai mari baze sportive din Transilvania și singura care deține terenuri indoor acoperite și cu zgură, din Sibiu. Are două titluri de campion naţional, câștigate cu echipa în 2008 și 2010, o premieră în Sibiu. Clubul are legitimaţi peste 100 de copii la toate nivelele și vârstele și, de asemenea, peste 100 de amatori care joacă activ în diferite activități sau competiții.

„Sibiu Open” aduce tenisul de performanță la Sibiu

La Pamira se organizează „Sibiu Open”, cel mai important turneu de tenis profesionist din Trasilvania şi al 2-lea cel mai mare eveniment de profil din România. „Este nevoie de foarte mult efort, atât fizic, cât și financiar să aduci o bază sportivă la nivelul cerințelor internaționale de desfășurare a unui turneu ATP (Asociația Tenismenilor Profesioniști), așa cum este Sibiu Open. De aceea la bază avem oameni dedicați, pasionați și implicați în tot ceea ce fac. Avem nevoie de ei”, spune Marius Vecerdea. Toți cei pe ai căror umeri se ridică renumele Bazei Sportive Pamira sunt antrenorii, fiecare cu studii superioare în domeniul sportului, preparatorii fizici, managerii bazei și ai sportivilor, jucătorii, părinții și psihologii sportivi. Toți acești oameni constituie partea tehnică și tactică a bazei.
„Sibiu Open” se află anul acesta la cea de-a 3-a ediție și se desfășoară la Sibiu, în perioada 19 – 28 septembrie. Este un eveniment care face parte din agenda sportivă a anului, fiind susținut de Primăria Sibiu.

Ce înseamnă „Sibiu Open”?

75.000 de dolari, valoarea premiilor;
100 și mai bine de oameni implicați în organizarea evenimentului;
90 de puncte în Clasamentul Mondial;
74 meciuri;
70 sportivi;
15 țări participante;
10 zile de turneu;
4 continente de pe care se adună la Sibiu tenismeni profesioniști.
Având în vedere experiența din tenis și pasiunea investită în Baza Sportivă Pamira, Marius Vecerdea a fost întrebat care este mândria celor realizate până acum, dacă există o reușită care să-i fie la suflet mai mult decât alta. Răspunsul său a venit spontan și simplu. „Nu pot vorbi despre mândrii. Pentru noi nu contează destinația, ci călătoria. Este ceea ce caracterizează Pamira”.

În perioada 1-6 martie 2014 s-a desfăşurat la Baza Sportivă Pamira, turneul de tenis din cadrul Circuitului Naţional FRT pentru copii sub 14 ani. În calendarul Federaţiei Române de Tenis competiţia de la TC Pamira Sibiu este cea mai importantă din România în luna Martie 2014.
Tenis Club Pamira a avut prin Călin Simu singurul reprezentant sibian din cele 4 finale ale competiţiei. Călin împreună cu Laurenţiu Mandocescu (Turnu- Severin), au pierdut la mare lupta 6-4, 6-4, finala din proba de Dublu Băieţi împotriva bucureştenilor Simion Alexander/Niculae Vlad.

Iată şi rezultatele din celelalte finale:

Simplu Fete: Cadar Selma (LPS Constanta) – Mihu Gloria (Samtronic Constanta) 6-2, 6-1
Dublu Fete: Popescu Medeea / Cadar Selma – Velcea Andreea / Corneanu Smaranda 6-2, 6-3.
Simplu Băieţi: Jianu Filip (Dinamo Bucureşti) – Niculae Vlad (Galaxy Best Bucureşti) 7-6, 7-5
str. Calea Surii Mici, nr. 39, Sibiu
tel/fax: 0040 269 220 217
mobil: 0728 PAMIRA (726 472)