Povestea noastră Avantgarden Sibiu by Maurer Imobiliare

  • 0 comentarii

Marele Plutarh spunea demult: „A fi curajos nu înseamnă a te arunca înainte în orice primejdie, cu orice risc, ci a fi hotărât să fii întotdeauna de partea adevărului.”

Sunt momente în viaţă când atât de presante sunt crizele, încât ai fi dispus să rişti totul doar pentru a ieşi din acea criză. Atunci intervin însă principiile Adevărului: pentru a ieşi dintr-o situaţie dificilă nu trebuie să rişti totul, cu orice preţ, ci trebuie să te lupţi cu hotărâre să rămâi de partea dreptăţii, a cinstei, iar Cel de Sus va avea grijă să rezolve acel moment dificil mult mai bine decât ai fi făcut-o tu, prin puterile tale.
Într-o asemenea situație mă aflam cu ceva timp în urmă, când criza financiară a tulburat întreaga lume. Tot în acel timp ne-am despărţit de firma asociată. Situaţia în care firma mea se afla atunci, din perspectiva omenească, era îngrijorătoare – aveam două lucruri certe: un teren de 9,5 ha şi o datorie de 1.800.000 EUR pe care trebuia să-i plătesc la bancă, plus 860.000 EUR aport propriu, pe care îi puteam pierde. Deoarece băncile nu mai ofereau credit pentru construcţii, prima soluţie la care m-am gândit a fost vânzarea terenului cu tot cu proiectul de locuinţe pe care îl aveam deja. Preţul de piață, iniţial, a fost de 200 EUR/mp. Speram să scap de datoria care mă presa tot mai tare. Criza însă se accentua şi nu reuşeam să vindem terenul. Treptat am tot scăzut preţul până la 30 EUR/mp. Nimeni, însă, nu cumpăra. După unele discuţii cu echipa mea, ne-a venit ideea să traducem proiectul în mai multe limbi (germană, engleză, italiană) şi să-l lansăm și în străinătate, în speranţa că mai multe persoane vor accesa oferta noastră. Stresul acesta a durat aproape un an de zile, timp în care singurul gând care ne preocupa era: „Cum să facem să scăpăm de datoria la bancă?” Realitatea? Deşi au fost mai mulţi clienţi care erau pe punctul de a cumpăra, până la urmă nici unul dintre ei nu a cumpărat.
Pe deasupra, mă gândeam să încep o altă afacere (de ex. o patiserie în stil german în mai multe oraşe din ţară). Însă, datorită faptului că ar fi trebuit să ţin deschis şi în ziua de sâmbătă, această decizie nu m-a mulţumit, drept pentru care am abandonat-o. Mă întrebam tot timpul: chiar nu are Dumnezeu o soluţie pentru mine în această situaţie de criză?
Împreună cu alţi colegi din firmă, am început să ne rugăm mai serios pentru problema aceasta. Sosise momentul să dovedesc curajul de a mă pune cu totul la dispoziţia Sa. Voiam să fiu receptiv la voia lui Dumnezeu, să nu mă mai bazez pe înţelepciunea mea, ci pe a Lui. Voiam să ştiu care este planul Lui pentru mine în această situaţie grea. Şi după un timp, am înţeles clar ce dorea El să fac: trebuia să-mi adaptez proiectul meu de locuinţe la situaţia de criză din ţară. O tendinţă clară a dezvoltatorilor din România era de a face locuinţe cu suprafeţe mari, ceea ce ducea la preţuri mari, bineînţeles. Ideea salvatoare pe care am primit-o de la Dumnezeu a fost tocmai în adaptarea proiectului la criza actuală, adică a construi apartamente mai mici, pentru posibilităţile tuturor oamenilor.
Așadar, am luat câteva măsuri urgente pentru diminuarea costurilor de construcție (renunţarea la demisol, micşorarea suprafeţelor apartamentelor, blocuri cu mai multe etaje).
De asemenea, pentru demararea proiectului Avantgarden 3, am luat decizia de a construi apartamente la preţul de 36.000 EUR (pentru două camere), pe care să le oferim clienţilor în stadiul de semifinisaj, deoarece situaţia financiară nu ne permitea mai mult în acel moment. Însă criza a avut şi o parte bună: costurile materialelor şi ale manoperei au scăzut mai mult decât am anticipat, ceea ce îmi aducea venituri mai mari decât îmi propusesem. Când am conştientizat acest lucru, Dumnezeu mi-a impresionat inima şi am hotărât ca, în loc să-mi măresc profitul, să le ofer clienţilor apartamente la acelaşi preţ de 36.000 EUR, dar gata finisate (gresie, faianţă, centrală termică, granit pe casa scării, balustrade inox etc), iar pereţii interiori de rigips (cum erau în Avantgarden 1) au fost înlocuiţi în totalitate cu pereţi de cărămidă. Aşadar, cu bani mai puţini, într-o criză financiară pronunţată, Dumnezeu ne-a ajutat să construim apartamente la preţul cel mai mic de pe piaţă şi la o calitate superioară apartamentelor pe care le construisem până atunci, astfel că, în toamna anului 2008, în Avantgarden 1, 800 de EUR/mp era preţul de construcţie, iar în Avantgarden 3, 800 EUR/mp era preţul de vânzare.
Era în aprilie 2009, când, înainte de a pune prima cărămidă la primul bloc din Avantgarden 3, vândusem deja 83 de apartamente într-o lună, stabilind un record la vânzări în acea perioadă de criză.
Cuvântul de ordine care m-a călăuzit în acea perioadă de început a fost: flexibilitate maximă. Deoarece aproape totul era într-o continuă schimbare, şi eu trebuia să fiu flexibil şi deschis la noile schimbări. Datorită unui management bun și stabilității financiare a firmei mele, am putut fi maleabili cu clienții care nu se puteau încadra în rigorile stabilite. Spre exemplu, preţul de bază pentru un apartament era de 39.500 EUR (din care clientul achita 30% în avans, 30% la roşu şi 40% la finalizare). Problema era că mulţi clienţi nu îşi permiteau să plătească în felul acesta. M-am rugat, m-am sfătuit cu colegii mei şi am găsit alte două modalităţi de plată: pentru cei care plăteau integral, preţul era de doar 36.000 EUR, iar celor care nu-şi permiteau să plătească decât avansul de 30%, le-am oferit posibilitatea să plătească cei 70% la finalizare (preţul fiind de 42.500 EU). Banii obţinuţi de la cei care plăteau integral îmi permiteau să mă echilibrez din punct de vedere financiar cu cei care plăteau în doar două rate.
Însă nu eram pe deplin mulţumit văzând că erau unii clienţi care ar fi vrut să cumpere un apartament, dar nu puteau să-şi facă un credit la bancă. Astfel s-a născut ideea de a veni în sprijinul acestei categorii, oferindu-le posibilitatea de a face rate direct la dezvoltator.
Şi în felul acesta, proiectul Avantgarden 3, care părea sortit eşecului, este un proiect care până în ziua de azi oferă apartamente utile pentru bugetul tuturor, oferă multe locuri de muncă nu în ultimul rând, m-a ajutat să trec cu bine prin perioada de criză generată de datoria de 1.800.000 EUR plus cei 860.000 EUR, aportul propriu. Şi toate, datorită lui Dumnezeu, Care m-a inspirat ce hotărâri să iau în momentele cele mai critice.
În prezent (2014), avem deja vândute 1962 de apartamente, dintre care aproximativ 1700 sunt deja finisate. În plus, stabilitatea economică a firmei ne ajută atât de mult, încât am mai cumpărat un teren de 5 ha, chiar lângă cartierul nostru. Această achiziţie ne va ajuta, prin bunăvoinţa Domnului, să avem continuitate în proiectul nostru, pe termen mai lung.
Astăzi sunt fericit că, în aceste vremuri tulburi, am învăţat din experienţă ce înseamnă să te bazezi în toate lucrurile pe Dumnezeu. Cu cât mi-am abandonat mai mult planurile în grija lui Dumnezeu, cu atât viaţa mea a devenit mai liniştită, mai eliberată de stres, iar planurile pe care le-am primit de la El au fost mult mai actuale, mai practice şi mai folositoare, atât firmei mele, cât şi clienţilor mei. Am înţeles încă o dată că, dacă stăm de partea adevărului, a cinstei şi dacă avem intenţii altruiste, Dumnezeu ne poate binecuvânta planurile mult mai mult decât am fi noi în stare. Şi asta pentru că Biblia are întotdeauna dreptate, chiar şi atunci când zice: „Încredinţează-ţi lucrările în mâna Domnului şi îţi vor izbuti planurile!” (Proverbele 16,3).
În final, vă doresc tuturor să aveţi parte de o şedere cât mai plăcută şi liniştită în cartierul Avantgarden3 Sibiu, alături de toţi vecinii şi de prieteni. Totodată, vă asigur de faptul că vom depune toate eforturile care ţin de noi, pentru a crea cele mai bune condiţii de trai pentru familia dumneavoastră.
Cu prietenie,
Simon Maurer

www.avantgardensibiu.ro
Telefon: +40 269 444 004
Mobil: +40 746 080 082
office@avantgardensibiu.ro

av2

martie 7, 2014

caută

Articole, Evenimente, Produse, Cariere, Producători Sibieni

Joburi în Sibiu

DESCRIERE\r\n\r\n\r\nSC SOMA SRL angajează lucrător necalificat în domeniul salubrității, pentru postul de înc...
Avem nevoie de forțe noi și oameni noi cu inițiativă în echipa noastră. Avem posturi disponibile pentru:...
Avem nevoie de forțe noi și oameni noi cu inițiativă în echipa noastră. Avem posturi disponibile pentru ...
Cu 119 ani de succes în automotive, 40 de locaţii internaţionale şi 50.000 angajaţi, Kromberg & Schub...
Soma Sibiu angajează! Căutăm șoferi profesioniști și șoferi profesioniști cu atestat pentru automacara...
\r\n Salariu de incadrare fix\r\n Bonusuri performanta/productivitate\r\n Tichete de masa de 20 lei/zi\r\n Prime d...
Principalele responsabilitati:\r\n\r\n Verifica semifabricatele si produsele finite din punct de vedere calitat...
Principalele responsabilitaţi:\r\n\r\n Operarea echipamentelor de productie\r\n Verificarea calitatii produsu...
Cum ar trebui să fie această persoană ca să fie și ea și noi mulțumiți de colaborare?\r\n\r\n Să fie res...
Cum ar trebui să fie această persoană ca să fie și ea și noi mulțumiți de colaborare?\r\n\r\n Să fie org...