Produs in Sibiu – viitorul incepe azi

Produs in Sibiu – viitorul incepe azi

Trecutul economic al Sibiului stă mărturie dezvoltării continue a urbei, încă de la prima atestare documentară care datează din 20 decembrie, anul 1191. Atunci sunt menționate, întâia oară, ținuturile sibiene. Mai târziu, în anul 1321, acestea obțin calitatea de civitas, iar în 1366 este pomenit, pentru prima dată, sub forma Hermannstadt. În Evul Mediu începe dezvoltarea economică a Sibiului prin activitatea breslelor. Primele statute ale acestora vorbesc despre 19 bresle cu 25 de meserii. Numărul breslelor a crescut treptat, ajungând spre anul 1780 la 40 de bresle atestate. Au urmat, peste Sibiu, războaie, valuri de coloniști, schimbări cu privire la cadrul politic și social, care au influențat viața economică. În a doua jumătate a secolului al XIX-lea și în primul sfert al secolului XX se observă un salt caracterizat de o dezvoltare economică și socială fără precedent. Urmează cele două războaie mondiale care, din păcate, îngenunchează spiritul economic al orașului și perioada comunistă care subjugă libertatea antreprenorilor. Însă, nu pentru totdeauna. La doi ani după revoluția din decembrie, în anul 1991, la Registrul Comerțului din Sibiu se înregistrează prima firmă cu capital privat, SIB EGY – ROM, care a activat timp de cinci ani. A doua firmă, Confecţia Sib1” este prezentă şi astăzi pe piaţă. De atunci, numărul acestora a crescut fulminant, ajungând, în 2014, la finalul lunii iunie, să fie înregistrate peste 12.900 de firme active.

Noi suntem Sibiul
Din punct de vedere economic și industrial, Sibiul a revenit, începând cu anii 2003 – 2004, în competiția orașelor cu o mare dinamică a dezvoltării economice.
Primăria a pus atunci la dispoziția investitorilor 150 de hectare teren de construcţie complet urbanizat, cu un efort financiar major, destinat investiţiilor industriale. Municipalitatea a creat astfel inima industrială a judeţului. Astăzi sunt 28 de unități de producție în Zona Industrială Vest, cea mai mare din judeţ, cu aproximativ 12.000 de angajați. Alte Parcuri Industriale mai sunt în Zona de Est a oraşului, la Şura Mică, Şelimbăr, Cristian, Miercurea Sibiului, Mediaş şi Ocna Sibiului. Sunt firme care generează, la o calitate impecabilă, produse vândute pe marile piețe mondiale cu eticheta „produs în Sibiu”.
Totodată, există şi firme care crează produse tradiționale, sută la sută sibiene. Ne mândrim cu sibienii care au avut viziune şi au devenit vârfuri în domeniile: confecţii, panificaţie, alimentar, transporturi, financiar, sănătate şi HORECA.
Rata șomajului în Sibiu a scăzut până la 4%, în 2013. S-a pus accent pe dezvoltare profesională, s-a investit în formarea și calificarea sibienilor angajaţi, atât în cadrul firmelor, cât și în școli profesionale și, nu în ultimul rând, s-a crezut în oameni.
Fiecare investitor care a pus bazele firmei sale pe teritoriul Sibiului a avut încredere în forţa de lucru de aici. Indiferent cât de mult evoluează tehnologia, progresul nu poate fi făcut fără oameni. Ca răspuns, sibienii sunt devotaţi în a urma un plan de carieră la standarde internaţionale, în oraşul lor.

Noi suntem sufletul acestui oraş. Noi îi facem inima să bată.
Suntem viitorul lui și, atâta timp cât nu uităm că viitorul începe acum și nu mâine, ne-am atins scopul.
Campania „Produs în Sibiu” și-a propus să conștientizeze legătura cu ceea ce suntem și ceea ce putem fi. Trebuie să știm cu precizie că noi ducem Sibiul mai departe și îl dezvoltăm continuu. Avem economia în mâinile noastre.
Campania „Produs în Sibiu” este inițiată de Asociaţia „Produs în Sibiu”, împreună cu ziarul Sibiu 100%. Prima ediție a avut loc în perioada octombrie 2012 – martie 2013, iar cea de-a doua, în octombrie 2013 – martie 2014.
Suntem la începutul unui nou proiect care urmăreşte implicarea şi responsabilizarea tuturor pentru recunoaşterea valorilor Sibiului şi conştientizarea puterii pe care o deţinem în dezvoltarea economică şi culturală a oraşului.

Produs in Sibiu editia a-II-a 2013-2014

Sibiul surprinde, creează, se dezvoltă!

 

Asociaţia „Produs în Sibiu”, împreună cu ziarul Sibiu 100%, vă prezintă campania Produs în Sibiu.
Succesul de anul trecut ne onorează și ne obligă să ducem proiectul mai departe. Campania a debutat în luna august cu concursul „De ce eşti mândru că eşti sibian?”. Primii 1.000 de sibieni care şi-au arătat susţinerea pentru Sibiu şi care şi-au exprimat argumentele pentru care sunt mândri de oraşul lor au fost premiaţi. Cele 1.000 de premii au constat în coşuri cu produse realizate în Sibiu. Prin aceste premii câştigate, sibienii au putut constata diversitatea şi calitatea produselor fabricate pe plan local.
Campania „Produs în Sibiu” urmăreşte implicarea şi responsabilizarea cetăţenilor pentru creşterea consumului de produse locale, recunoaşterea valorilor Sibiului, precum şi conştientizarea populaţiei asupra puterii pe care o deţine în dezvoltarea economică şi culturală a oraşului.
În perioada 1 septembrie 2013 – 28 februarie 2014 se desfășoară cea de-a doua ediţie a campaniei Produs în Sibiu.

 

O comunitate puternică susţine
un Sibiu puternic!

Haideți să descoperim împreună calitatea, profesionalismul, originalitatea unui oraş străvechi şi profund, ale unui loc care poate fi dezvoltat şi experimentat cu ajutorul fiecăruia dintre noi. Faptul că un articol poartă marca de „Produs în Sibiu” trebuie să fie un element important de mândrie locală. De asemenea, este ştiut că marile companii consideră Sibiul un oraşal oamenilor simpli, corecţi şi bine pregătiţi. Acum este momentul pentru a sprijini şi noi, comunitatea locală, economia sibiană!
Prin intermediul campaniei Produs în Sibiu, dorim să prezentăm şi să promovăm produsele fabricate în oraşul nostru, cunoscute de toată lumea, răspândite pe pieţele naţionale şi internaţionale. Trebuie să fim recunoscători marilor firme care au ales Sibiul ca centru de dezvoltare a propriei afaceri. De ce? Pentru că produsele fabricate în Sibiu înseamnă locuri de muncă pentru sibieni şi asigură dezvoltarea economică a oraşului nostru. Acest lucru duce la creşterea beneficiilor pentru întreaga comunitate locală. În plus, la rubrica dedicată carierei în Sibiu se vor regăsi constant informații despre locurile de muncă disponibile la momentul respectiv. Campania prezentată este modul nostru de a vă invita să ne susținem oraşul.
O bază completă a tuturor acțiunilor care vor fi derulate în cadrul campaniei, precum și alte informații utile despre companiile partenere se află pe site-ul Asociaţiei Produs în Sibiu – www.asociatiaprodusinsibiu.ro, lansat în 1 septembrie 2013. Cu un format interactiv, accesibil şi prietenos, acest site prezintă în timp real noutăți despre companiile sibiene, planuri de dezvoltare, ultimele realizări și oferta de locuri de muncă, pentru o navigare uşoară, o informare completă şi un grad înalt de profesionalism.

 

De asemenea, promovăm evenimentele culturale „produse în Sibiu”.

Un alt mod de a-ţi atrage atenţia asupra lucrurilor importante ce se petrec în oraşul tău! Proiecţii laser pe clădiri care prind viaţă, imagini, culori, texte. Proiecţiile laser au loc în cadrul anumitelor evenimente organizate în Sibiu, informând într-un alt mod asupra unor elemente esenţiale pe care trebuie să le ştii. Sunt spectacole fresh, moderne, care impresionează prin mesaje şi metode avangardiste de informare.

 

Tot în cadrul campaniei vor fi personalizate Bicicletele I’vello.
Dacă-ţi place să admiri Sibiul altfel, poţi face asta cu bicicletele I’vello. Mesaje inedite, reprezentative pentru campania „Produs în Sibiu”, vor putea fi văzute şi pe bicicleta ta I’vello, cu care te vei plimba pe frumoasele străduţe cu iz de poveste ale Sibiului.

 

Passion for Sibiu este o nouă
acțiune a campaniei

Proiect inedit pe străzile din Sibiu, momente ce te vor surprinde cu siguranță! Grupuri de tineri vor defila pe străzile Sibiului, promovând prin diverse mesaje originale campania noastră. Un spectacol ingenios la care vă invităm să vă alăturați. Susţine oraşul tău de suflet!

 

Blogger Tour, un alt eveniment
în cadrul campaniei

Turul bloggerilor este un concept original, menit să prezinte realităţile economice ale Sibiului şi sub o altă formă. Un număr de 10 bloggeri vor fi invitaţi în 10 companii sibiene, iar impresiile şi experienţele lor vor putea fi aflate direct de pe website-urile lor.
Campania este susținută atât de reprezentanți ai autorităților locale, cât și de personalități din domeniul cultural-teatral și societate civilă. Doar împreună suntem puternici!
www.asociatiaprodusinsibiu.ro

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?