RETRASIB Sibiu, Putere, Siguranţă, Calitate

S.C. RETRASIB S.A. SIBIU este o societate cu capital privat integral românesc, având ca activitate principală fabricarea de transformatoare şi autotransformatoare de putere de până la 600 MVA şi tensiuni de până la 500 kV.

Debutul nostru în domeniul transformatoarelor de mare putere a avut loc în 1956, când am reparat cel mai mare transformator din România, la putere de 20 MVA şi tensiune de 110/5,5 kV, fabricat de VEM (Germania). Vreme de peste 50 de ani am efectuat reparaţii capitale, modernizări şi lucrări de reabilitare transformatoare. În paralel cu activitatea de reparaţii/modernizări, produceam deja şi o serie de utilaje energetice: bobine
de stingere, transformatoare de nul, rezistoare pentru tratarea neutrului reţelelor electrice, transformatoare speciale de încercări etc. În anul 2006, am decis să ne lansăm în producţia de transformatoare şi autotransformatoare de mare putere. Am păstrat însă în domeniul de activitate şi lucrările de reparaţii capitale şi producţia de utilaje energetice. Între 2006 şi 2008 am investit masiv în utilaje, în amenajarea spaţiilor de producţie, în laboratoare şi în formarea personalului.

RETRASIB ASTĂZI: Putere, Siguranţă, Calitate
Astăzi, suntem o companie matură, listată pe bursă, în plină dezvoltare. Cu dotarea existentă putem produce 4000 MVA anual. Investim continuu în tehnologie de ultimă generaţie, şi mai ales în formarea continuă a personalului de specialitate, pentru a deveni şi mai competitivi. Astăzi deţinem know-how-ul, experienţa şi tehnologia necesară pentru a executa orice transformator de mare putere necesar Sistemului Energetic Naţional şi Sistemelor Energetice de pe alte pieţe europene. Pe lângă producţia şi testarea transformatoarelor în fabrica proprie, asigurăm şi întregul pachet de lucrări şi servicii la locul de montaj: ansamblare, testare în staţie, punere în funcţiune, mentenanţă de specialitate, precum
şi alte servicii post-vânzare. Pe piaţa românească suntem deja furnizor importantde transformatoare şi autotransformatoare de mare putere, cu o perspectivă reală de a intra pe pieţele externe. Până acum, suntem furnizor de transformatoare certificat pentru Transelectrica, Electrica, Enel şi Autoritatea Nucleară din România.

Avantajele RETRASIB:

Avem soluţii tehnice de proiectare şi de construcţie transformatoare pentru a îndeplini cele mai exigente cerinţe. Pentru avantajul financiar al clientului, ne concentrăm să construim transformatoare care să aibă pe durata funcţionării pierderi de energie cât mai mici şi o durată de viaţă cât mai mare. Succesul nostru este garantat prin raportul optim calitate-preţ. Calitatea transformatoarelor RETRASIB este recunoscută şi recomandată astăzi de operatorii de transport şi distribuţie energie electrică, de producătorii de energie eoliană, dar şi de constructori de staţii sau investitori privaţi din România şi din străinătate.

Ştiaţi că…
1. În anul 2009 am fabricat unul dintre cele mai mari transformatoare din România, de putere 250 MVA, al cărui miez magnetic cântăreşte 120 tone şi care poate transporta energie electrică în peste 25.000 de case?
2. Laboratorul nostru de înaltă tensiune este dotat cu un generator de impuls de tensiune cu o capacitate de până la 2,5 mil.V, prin care se aplică transformatorului o descărcare electrică similară loviturii de trăznet?
3. Uscarea transformatoarelor se realizează utilizând sistemul de uscare cu vapori de kerosen în \ea mai mare autoclavă din sudestul Europei, cu o capacitate de 440 mc?
4. Retrasib dispune de cea mai mare maşină de bobinat verticală din România pentru confecţionarea bobinelor cu înălţimi până la 3 m şi diametre
de 2,5 m?

RETRASIB.pdf - Adobe Reader