RUD Florian Rieger, 10 ani de calitate în fiecare verigă

RUD Florian Rieger, 10 ani de calitate în fiecare verigă

Cu o cifră de afaceri de aproximativ 200 de milioane de euro, Grupul RUD este lider de piață în producția de sisteme de lanțuri și componente pentru aplicații în domeniu. Cu sediul principal în Aalen are alte 4 locații de producție în Germania, fabrici în Finlanda, Brazilia, Africa de Sud, India și China, este reprezentată prin unități puternice de distribuție în SUA și Australia și deține un număr mare de unități mai mici de distribuție în diferite țări. În anul 2003 compania deschide o filială la Sibiu, sub numele de RUD Ketten. De atunci, au trecut 10 ani, în care filiala a dovedit că poate fi la nivelul standardului impus de calitatea de lider a companiei. Cei 10 ani au fost sărbătoriți într-un cadru festiv, la care a fost prezent, printre distinși invitați și primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Primarul Klaus Iohannis a fost prezent la aniversarea celor 10 ani ai firmei Rud Florian Rieger. „Domnul Dr. Hansjöerg Rieger a fost unul din primii care au crezut, ceea ce un tânăr primar i-a spus despre o viitoare zonă industrială. Atunci când a fost propunerea mea, aici nu a existat nimic. Nici măcar porumb, doar buruiană și cred că putem să spunem, fără falsă modestie că Dr. Hansjöerg Riger și cu mine am crezut unul în celălalt și iată că avem zonă industrială și avem o filială a firmei RUD, care este foarte stabilă și foarte bună. Pentru Sibiu este foarte important să avem investiții și faptul că firma RUD s-a extins de la 3 000 de metri pătrați la, astăzi, aproximativ 10.000 de metri pătrați, arată un lucru important. Arată că locația economică Sibiu este considerată în continuare una foarte bună.”

 

Compania RUD Kettenfabrik Rieger & Dietz este fondată de către Carl Rieger şi Friedrich Dietz în anul 1875. În prezent se află în proprietatea familiei Rieger, acțiunile aparținând Dr. Hansjöerg Rieger care este administrator al companiei și fiilor săi. Cu peste 135 de ani de experienţă, RUD dezvoltă sisteme de lanţuri şi componente pentru diferite aplicaţii, bazate pe lanţ rotund. Produsele sunt rezultatul aspiraţiei spre creativitate şi perfecţiune în domeniile forte de activitate: modelare, sudură, tratament termic şi tehnologia suprafeţelor. În afară de lanțurile pentru anvelope, care  înglobează lanțuri de protecție și lanțuri antiderapante, programul de producție mai cuprinde utilaje de transport, sisteme de ridicare și manipulare, precum și mobilier de exterior. În anul 2003 compania deschide o filială și la Sibiu, RUD Ketten, redenumită ulterior RUD Florian Rieger SRL. Vineri 13 septembrie, această companie a sărbătorit 10 ani de când întreaga producţie de lanţuri antiderapante a fost relocată la Sibiu. Zi de sărbătoare pentru întreaga companie, când administratorii, directorii din România și angajații s-au întâlnit pentru a rememora clipele de început, efortul depus atunci, dar și de-a lungul timpului, pentru ca firma RUD  Florian Rieger să fie pusă pe picioare și să ajungă la standardele de astăzi. Festivitatea a fost deschisă de Florin Turnescu, director gerenal al firmei de la Sibiu. „Am investit aici, în Sibiu, în lucrări de construcții circa 4 milioane de euro și mai bine de 3 milioane de euro în utilaje și instalații. În momentul de față, producem cu 150 de angajați întreaga gamă de lanțuri antiderapante și distribuim prin departamentul nostru de vânzări toată gama de produse care se fabrică în cadrul firmei RUD. Dintr-un anumit punct de vedere, ne-am încadrat perfect în filozofia grupului, anagajații noștri fiind cel mai important capital pe care îl avem” a spus acesta. Evoluția companiei a fost susținută de accentul pus în special pe calitate, de tehnologia avansată și de respectul față de clienți. Au început cu 3.000 de metri pătrați și au ajuns astăzi la 10.000 de metri pătrați. Au fixat cheia succesului ca fiind eficiența, iar paleta de produse se extinde continuu. Așa a ajuns ca RUD Florian Riger să fie o componentă importantă în cadrul grupului RUD.

 

Angajați de 10 ani

Dr. Hansjöerg Rieger, administratorul companiei a vorbit despre istoria firmei RUD Florian Rieger SRL. El s-a întors în timp, în urmă cu 11 ani, momentul în care s-a decis ca firma RUD să fie relocată într-o țară cu forță de muncă mai scăzută. S-au căutat locații în China, Turcia și în mai multe țări Est Europene. A fost ales Sibiul, pentru că România în acel moment, față de Germania aveam un raport de cost de 1 la 11, pentru că nu era departe, iar livrarea se putea face în maxim 48 de ore. Faptul că în Sibiu s-au găsit angajați care să vorbească, chiar și parțial germana a constituit un plus. Primăria le-a acordat un teren, iar cei de la RUD au început să construiască, fiind printre „pionierii” actualului Parc Industrial Vest. „Așa am început în plin câmp, fără infrastructură, curent și apă, dar domnul primar Iohannis și-a respectat cuvântul dat. Așa după cum se poate vedea, avem în jurul nostru un parc industrial atractiv, cu firme importante din industrie”, a spus Dr. Hansjöerg Rieger. O echipă formată din 3 persoane, condusă de Florian Rieger, fiul domniei sale, a preluat activitățile de construcție. O parte dintre angajații care au pus umărul la ridicarea companiei RUD din Sibiu, lucrează și astăzi, iar pentru aceștia, conducerea RUD și-a exprimat considerația. Se produce primul lanț. O realizare fantastică, așa cum a rămas în amintirea lui Dr. Hansjöerg Rieger. „Aceasta a fost posibilă în primul rând datorită imensei implicări a fiului meu Florian, care, cu o energie imensă și un elan tineresc a reușit această realizare. Sunt recunoscător că unii angajați, au fost alături de noi de la început și până astăzi. O companie poate avea succes doar cu o echipă de bază, formată din angajați experimentați și fideli. De aceea le mulțumesc tuturor angajaților RUD, pentru performanțele obținute”. Lait motivul firmei RUD, „un lanţ este rezistent cât cea mai slabă verigă a sa” este astăzi mai susținut ca niciodată. De 10 ani de muncă asiduă, de 10 ani de calitate în domeniul producției de lanțuri, de 10 ani de creștere a activității și a performanței, de 10 ani în care lanțul RUD, indiferent pentru ce a fost produs, nu a avut egal.

 

Angajați de 10 ani, premiați de conducere

Ana Alis Tempea – asistent manager
Liviu Jurca – director Producție
Zoltan Ambrus – șef secție Montaj Final
Monika Andreea  Popa- montator subansamble
Aurora Renate Notar – montator subansamble
Sorin Nicolae Oltean – șef secție Întreținere
Adrian Gernot  Schuller – șef schimb Montaj Final
Viorel Marius Ungureanu – șef secție Premontaj
Eva Croitorescu – montator subansamble
Mihai Schuster – electrician
Erwin Wagner – șef secție Producție Lanț Metraj

Florea Carmen Simona – operator masini

 

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?