ULBS, acorduri de colaborare cu universitatea din Vietnam si Taiwan

ULBS, acorduri de colaborare cu universitatea din Vietnam si Taiwan

Rectorul Universitatii „Lucian Blaga”, prof. univ. dr.ing. Ioan Bondrea si Prorectorul responsabil cu Cercetarea Stiintifica( si Studiile Doctorale prof. univ. dr. ing. Claudiu Kifor au participat, în perioada 4-12 noiembrie, la o vizita de lucru în Vietnam si Taiwan. Au fost invitati în calitate de presedinti ai celei de-a doua editii a International Engineering and Technology Education Conference IETEC 2013, care a avut loc la University of Technical Education din Ho Chi Minh, Vietnam.

IETEC este o conferinta itineranta, desfasurata o data la doi ani, care a reunit la cea de-a doua editie specialisti în inginerie si tehnologie din Australia, Anglia, Rusia, Franta, Malaezia, Vietnam s.a. România a fost reprezentata la aceasta conferintta de catre legatia Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu care a venit cu ropunerea ca cea de-a patra editie, din 2017, sa aiba loc la Sibiu.

În cadrul vizitei, ULBS a semnat un acord general de colaborare cu niversity of Technical Education, cu scopul de a sustine activitati comune, precum schimbul de studenti si cadre didactice si dezvoltarea
de proiecte de cercetare.

La invitatia Universitatii Ling Tung din Taiwan, conducerea ULBS a sustinut o conferinta pe tema excelentei în management. Rectorul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu le-a prezentat celor 150 de
participanti strategia de management universitar si de internationalizare a ULBS, iar prorectorul Kifor le-a vorbit despre management-ul si asigurarea calitatii.

A fost semnat un acord academic de cooperare între cele doua institutii ce prevede schimbul de carti, periodice si lucrari de cercetare, sustinerea reciproca în demersurile stiintifice si schimbul de studenti, care va fi pus în aplicare începând cu viitorul an universitar.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?