Viitorul începe mai devreme cu Continental

Continental Automotive Systems, unul dintre angajatorii de top din regiunea Sibiu, continuă trendul de creștere: planurile de viitor ale companiei includ, pe lângă investiția în Universități, extinderea Centrului de cercetare și dezvoltare și a capacității de producție, ceea ce va duce la crearea a peste 1.000 de noi locuri de muncă în următorii ani.
Vorbim despre o companie care are deja mai mult de 2.700 de angajați, dintre care aproape 800 de ingineri, 4 module de producție și un Centru de cercetare și dezvoltare, despre tehnologii de ultimă oră și un mediu de lucru tânăr și dinamic, despre produse fabricate în Sibiu care ajung parte din automobilele folosite în întreaga lume.
De aproape zece ani, inginerii din cadrul firmei Continental din Sibiu contribuie la dezvoltarea de componente electronice cu destinații multiple: controlul frânelor, comanda electronică a ușilor sau geamurilor, controlul suspensiilor sau al cutiilor de viteză automate. Iar clienții sunt producători de renume din industria auto.
Produsele Continental sunt fabricate în Sibiu de către echipa de producție incluzând ingineri de testare, proces și calitate, care împreună cu colegii de la planificarea producției și logistică asigură procesul complet de alimentare cu materie primă, producție și pregătirea produselor finite pentru expediere la client. Calitatea produselor este asigurată de toate echipele din producție, incluzând operatori, tehnicieni și șefi de echipe, cât și de activitățile de trasabilitate și control al proceselor.
Și pentru că studenții de azi sunt specialiștii de mâine, Continental a dezvoltat un parteneriat de succes cu Universitatea „Lucian Blaga” încă de la venirea companiei în Sibiu, în 2003, parteneriat ce a presupus echiparea laboratoarelor, organizarea de cursuri de specialitate pentru domeniul automotive, precum și numeroase oportunități oferite studenților în vederea dezvoltării lor profesionale. Continental Automotive Systems a investit și anul acesta în renovarea și echiparea unui laborator de software din cadrul Facultății de Inginerie din Sibiu, iar compania plănuiește să investească încă 150.000 de euro în echipamente tehnice și laboratoare destinate lucrărilor practice studențești.
Cu o cifră de afaceri de 32,7 miliarde de euro în 2012, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, panouri de bord, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi protejează clima. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent peste 177.000 de angajaţi, în 46 de ţări.
Până la sfârşitul anului 2012, Continental a investit peste 700 de milioane de euro în activităţile din România. Atât Automotive Group, cât şi Rubber Group sunt reprezentate în România. Continental deţine sapte unităţi de producţie si trei centre de cercetare şi de dezvoltate în Timişoara, Sibiu, Carei, Nadab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental are în prezent circa 12.000 de angajaţi în România.