WITTENSTEIN în pas cu viitorul

Numele WITTENSTEIN se bucură de o reputaţie impecabilă, fiind acea marcă pentru inovaţie, precizie şi excelenţă în domeniul tehnologiei mecatronice de acţionare cunoscută nu doar în Germania, ci în întreaga lume. Produsele de tehnologie avansată, realizate de compania cu sediul central la Igersheim, sunt folosite pentru sistemele sau componentele care trebuie acţionate şi controlate cu precizie maximă. Servo reductoare, servo sisteme de acţionare, mini servosisteme, tehnologie medicală, tehnologie inovatoare de acţionare, sisteme de actuatori rotativi şi liniari, dacă e să numim doar câteva din ele, sunt create, produse şi comercializate de aproximativ 1.700 de angajaţi din toate colţurile lumii.

Produsele comercializate de cele şapte unităţi de afaceri WITTENSTEIN sunt folosite de obicei în robotică, maşini unelte, în industria de ambalaje, manipularea materialelor şi tehnică procesuală, curse de Formula 1, prese de hârtie şi imprimare, tehnologie medicală şi tehnologia structurilor de scenă. În paralel au fost vizate în mod sistematic nişe de piaţă cum ar fi industria aerospaţială, tehnologia de acţionare în aplicaţii umane şi extracţia offshore de gaze naturale şi petrol sub stratul de gheaţă din Marea Norvegiei.
Cunoştinţele tehnice recunoscute şi tradiţia inovării stau la baza succesului companiei WITTENSTEIN. Având o orientare fundamentală spre sisteme de acţionare inteligente, mecatronice şi îmbinarea micro şi macro a tehnologiilor, compania continuă să-şi dezvolte fondul know-how-ului şi competenţele. WITTENSTEIN inspiră controlul mişcării şi este un partener nou în electromobilitate eficientă prin sistemele de acţionare electrică. Tehnologiile acestui grup includ în special:

Tehnologie inovatoare de acţionare şi de prelucrare, în general

• Tehnologie de transmisie
• Tehnologie liniară
• Electronice
• Tehnologia motorului
• Tehnologie de comandă în buclă închisă
sau deschisă
• Tehnologie senzori şi software
• Tehnologie de simulare

Compania stabileşte şi promovează noi tendinţe în crearea, producerea şi comercializarea componentelor. 85% din toate produsele WITTENSTEIN vândute au o vechime mai mică de cinci ani. Din 10 euro, 1 euro este investit în cercetare şi dezvoltare, iar 12% din angajaţi sunt implicaţi în domeniul menţionat.
Având aproximativ şaizeci de filiale şi puncte de vânzare în patruzeci de ţări, WITTENSTEIN este un furnizor unic de soluţii la un nivel de operare global, pentru servo sisteme de acţionare, reprezentat pe toate pieţele şi în toate tehnologiile majore .

WITTENSTEIN AG în întreaga lume: indicatori de performanţă

• Rata exportului: 60%
• 1.700 angajaţi în întreaga lume
• Academia WITTENSTEIN (fondată în
1999)
• Companii: 60 filiale şi agenţii în 40 de
ţări în lume
• 10% din venitul din vânzări este investit
în cercetare şi dezvoltare; 12% din angaţi
sunt implicaţi în activităţi de cerctare şi
dezvoltare
• Rata de pregătire: 13.2%

Recunoaştere mondială

De-a lungul deceniilor de existenţă, principiile şi valorile companiei WITTENSTEIN AG au fost valorificate în fiecare produs individual şi au fost recunoscute de organisme naţionale şi internaţionale, premiile primite stând mărturie. Dintre acestea enumerăm doar câteva:
2011 – Axia Award pentru Cultură inovaţională în domeniul mecatronicii
2007 – Certificare în urma auditului „Profesie şi familie” – pentru o politică de personal axată pe unitatea dintre profesie şi familia angajatului
2006 – „Fabrica anului” pentru management inovaţional excepţional
2005 – „Etică în afaceri”

Pasiune în activitate şi respect pentru angajaţi

Calitatea şi fiabilitatea produselor WITTENSTEIN sunt asigurate de angajaţii companiei, oricare ar fi ramura lor de activitate. Domeniul de activitate al SC WITTENSTEIN SRL în România este producţia axată pe fabricarea componentelor pentru servo-motoare şi a componentelor pentru reductoare de înaltă precizie, componente mecatronice conform celor mai înalte standarde de calitate. Recent a fost inaugurată în România cea de a 3-a arie de producţie respectiv linie de montaj pentru reductoare. Pentru execuţia acestor produse este necesar personal calificat în domeniul CNC, precum şi în domeniul bobinajului motoarelor.

Calificare şi re-calificare

Avem certitudinea că un angajat pregătit şi conştient de valoarea sa profesională constituie un atu în orice companie, cu atât mai mult în domenii de înaltă precizie, în care talentul şi dăruirea trebuie să fie completate de o calificare temeinică.
WITTENSTEIN investeşte în sistemul dual de calificare şi re-calificare a angajaţilor prezenţi şi a celor viitori. Noi credem atât în prima, cât şi în a doua şansă profesională a unui angajat, motiv pentru care am iniţiat, alături de alte companii de pe piaţa sibiană, şi în parteneriat cu DWS – Clubul Economic German Transilvania, un program de calificare şi recalificare în domeniul activităţii asistate de maşini cu comandă numerică.
Necesitatea acestei investiţii a fost accentuată de lipsa unui program de învăţământ care să permită angajaţilor să fie deja calificaţi în domeniul prelucrărilor prin aşchiere pentru maşinile CNC, în momentul în care aplică pentru un astfel de post.
Beneficiem de colaborarea Colegiului Naţional Independenţa, unde se desfăşoară cele trei module ale cursului, fiecare modul având o durată de 30 de săptămâni. La finalul fiecărui modul există o procedură de testare, iar la încheierea tuturor celor trei module, absolvenţii vor primi o diplomă agreată de DWS.
Aceasta este maniera în care WITTENSTEIN înţelege să faciliteze dezvoltarea profesională a angajaţilor săi, pentru a avea o colaborare cu beneficii mutuale.

Strungar şi Frezor pe maşini cu comandă numerică (CNC)

Profilul Dvs.:

Sunteţi calificat şi aveţi experienţă în domeniul prelucrării prin aşchiere pe maşini CNC, înţelegeţi desene tehnice de execuţie,
Dispuneţi de un simţ dezvoltat pentru procese de aşchiere şi scule aşchietoare pe materiale din oţel şi aluminiu,
Aveţi cunoştinţe solide în tehnica de măsurare,
Sunteţi o persoană motivată şi orientată spre calitate,
În perspectiva dezvoltării profesionale cunoştinţele de limbă germană constituie un avantaj.
Domeniul Dvs. de activitate cuprinde:

Utilizarea, controlul şi reglarea maşinilor unelte şi centrelor de prelucrare prin aşchiere,
Asigurarea calităţii pieselor produse,
Urmărirea termenelor de livrare, precum şi încheierea comenzilor în timp util,
Pregătirea şi organizarea activităţii, precum şi şcolarizarea noilor angajaţi,
Veţi participa la optimizarea procesului tehnologic.

Vă oferim:
Desfăşurarea activităţii într-un loc de muncă modern şi motivant, într-o companie aflată în permanentă dezvoltare.
Salarizare corectă şi atractivă.
Multiple modalităţi de dezvoltare profesională.
Posibilitatea structurării flexibile şi variate a sarcinilor.
Vă sprijinim cu plăcere la o eventuală schimbare de domiciliu.

Pentru a aplica la oricare din aceste posturi, vă rugăm să ne trimiteţi CV-ul pe adresa de e-mail: info@wittenstein.ro sau pe fax la numărul: 0269/ 577 413.
Persoana de contact:
Nicoleta Adam – Team Leader DLZ (Dir. Economic)

Str. Manfred Wittenstein, Nr. P8
557270 Șura Mică, Sibiu, România