148 de dansatori din 17 țări vor dansa la Sibiu în cadrul Competiţiei Mondiale de Balet, Open România 2015

148 de dansatori din 17 țări vor dansa la Sibiu în cadrul Competiţiei Mondiale de Balet, Open România 2015

148 de dansatori din România, Republica Moldova, Suedia, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Japonia, Coreea de Sud, Marea Britanie, Polonia, Australia, Franţa, Croaţia şi Israel s-au înscris la cea de-a VIII-a ediţie a Competiţiei Mondiale de Balet organizată de Teatrul de Balet Sibiu. Concursul, la care s-au înscris și nouă dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu, ține 3 zile și se va desfășura anul acesta în perioada 19 – 22 martie.

Ediția de anul acesta se va încheia duminică, 22 martie 2015 cu festivitatea de premiere și cu o Gală de balet la care vor participa și invitați internaționali.

Marele premiu este de 3000 de dolari, iar câltigătorii se califică în finala concursului din Orlando, Florida, SUA ce va avea loc în perioada 8 – 13 iunie 2015.

Concursul de la Sibiu va începe joi, 19 martie 2015, la ora 15:00 şi va continua în zilele de vineri, 20 martie 2015, de la ora 15:00 şi sâmbătă, 21 martie 2015, de la ora 13:00. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 22 martie 2015, de la ora 16:30, întreg evenimentul încheindu-se cu o Gală de balet care va începe la ora 19:00 la care sunt invitați să danseze: Adiarys Almeida (Cuba), Davit Galstyan (Armenia), Arianne Lafita Gonzalez (Cuba), Dinu Tamazlacaru (Republica Moldova), Sena Hydaka (Japonia) şi Dawid Trzensimiech (Polonia). Alături de aceştia vor performa o parte dintre concurenţii înscrişi în ediţia din acest an a concursului, dar şi artiştii Teatrului de Balet Sibiu: Lorena Negrea şi Ovidiu Iancu (România), Ada Gonzalez (Spania), Keston Meyer (SUA), Yvonne Slingerland (Spania) şi Elliot Bourke (Australia). Artiștii Teatrului de Balet Sibiu vor urca și ei pe scenă: Lorena Negrea şi Ovidiu Iancu (România), Ada Gonzalez (Spania), Keston Meyer (SUA), Yvonne Slingerland (Spania) şi Elliot Bourke (Australia). Teatrul de Balet Sibiu va prezenta în cadrul galei de duminică coregrafia “Tura. Vura. Uvertura” – primul balet comic al TBS, coregrafiat de Aleisha Gardner şi Russell Hewey.

Din juriul ediţiei din acest an fac parte nume sonore ale baletului din România şi din străinătate: Adiarys Almeida (Cuba) – care va dansa şi în cadrul Galei de balet de duminică, 22 martie, Sergiu Anghel (România), Milica Bijelic (Serbia), Viorel Dascălu (Croaţia), Alexandru Fotescu (Germania), Gyu Ja Hwang (Coreea de Sud), Yoon Sun Hyung (Coreea de Sud), Vasile Petruţiu (SUA), Rodney Rivera (Puerto Rico), Marina Stolyar (Rusia), Traian Vlas (România), Dawn Weller (Africa de Sud).

Accesul la eveniment, atât pentru zilele de concurs, cât şi pentru Gala de balet de duminică, 22 martie, se face pe bază de bilet. Costul unui bilet este de 10 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de 50% reducere.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?