70 de balerini se întrec în semifinala Competiției Mondiale de Balet de la Sibiu

Începând de joi, 20 martie, 70 de dansatori din nouă țări se întrec, timp de trei zile, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, la cea de a șaptea ediție a semifinalei Competiției Mondiale de Balet din S.U.A, cea mai mare competiție de dans din lume.
Ediția din acest an de la Sibiu reunește un număr de participanți aproape dublu față de ediția de anul trecut, fiind 70 de balerini din Serbia, Bulgaria, Coreea de Sud, Cipru, Spania, Lituania, Japonia, SUA și România.
Câștigătorul etapei de la Sibiu va primi un premiu în valoare de 3.000 de dolari, fiind totodată calificat în finala din Orlando, Florida.

Dansatorii înscriși anul acesta în concurs, cu vârste cuprinse între 8 și 26 de ani, vor concura în următoarele categorii: Individual, Pas de Deux și Ansamblu, prezentând juriului atât momente de balet clasic sau neoclasic, cât și momente coregrafice contemporane, jazz sau dans modern.
Toate spectacolele concurs vor începe în fiecare seară, de la ora 19:00. Costul unui bilet este de zece lei, elevii, studenții și pensionarii având 50% reducere.

Duminică, 23 martie în cadrul unei Gale extraordinare de balet, va avea loc ceremonia de decernare a premiilor și anunțarea marelui câștigător al concursului. În cadrul Galei de balet de duminică vor dansa balerini ai unora dintre cele mai cunoscute teatre de balet din Europa și din SUA: Adiarys Almeida (Cuba) — Teatrul de Balet Boston, Joseph Michael Gatti (SUA) — Teatrul de Balet Boston, Katherina Markowskaja (Ucraina) — Baletul de Stat Bavaria, Dinu Tamazlakaru (Republica Moldova) — Baletul de Stat Berlin, Bianca Fota (România) — Opera Națională București, David Trzensimiech (Polonia) — Baletul Național Român.