Actorii Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu recită poezii de Mihai Eminescu

Din 2010, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Ziua Naţională a Culturii, iar actorii Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu au creat o tradiţie din recitalurile de poezie programate în această perioadă. Nu doar acum, dar pe tot parcursul anului actorii au manifestaţii dedicate unor personalităţi culturale importante, cum ar fi Lucian Blaga, Octavian Goga sau Radu Stanca. Astfel, mai multe spaţii publice din Sibiu, librării, cafenele, licee şi şcoli generale devin locuri în care se recită poezii şi au loc spectacole deosebite.

Unul dintre evenimentele cele mai aşteptate are loc miercuri, 14 ianuarie, de la ora 17:30, la librăria Habitus. Este vorba despre recitalul „Dulcea mea doamnă/Eminul meu iubit” realizat de actorii Renate Müller Nica şi Cătălin Neghină, ce cuprinde poezii și fragmente din corespondența inedită dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle.

Intrarea la evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile.

PROGRAMUL COMPLET AL RECITALURILOR

Miercuri, 14 ianuarie 2015
ora 11.00 – Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Bogdan Sărătean: „Eminescu despre noi”
ora 12.00 – Școala 25 (Valea Aurie), Lerida Bucholtzer: „Basm si poezie”