C.N.M. ASTRA ajunge în premieră pe platforma Google Cultural Institute

C.N.M. ASTRA ajunge în premieră pe platforma Google Cultural Institute

C.N.M. ASTRA a devenit una dintre primele instituții din România prezentă pe platforma Google Cultural Institute. De acum înainte, 51 de exponate ale sale pot fi văzute oricând pe internet, în condiții de rezoluție excelente, de oriunde din lume. Dintre operele de patrimoniu selecționate, 22 de monumente fac parte din Muzeul în aer liber, iar 29 sunt piese din colecțiile Muzeului Franz Binder.

Complexul muzeal ASTRA din Sibiu are o activitate foarte intensă, bazată pe principii foarte dinamice de management cultural, iar acum, prin intermediul platformei Google Cultural Institute, prezența sa internațională va fi marcantă. Platforma Google colaborează cu peste 600 de muzee, arhive și instituții culturale din întreaga lume, scopul său fiind acela de a oferi acces vizitatorilor la sute de colecții și obiecte de artă, totul la calități vizuale de excepție. Prezența C.N.M. ASTRA aici este o urmare a demarării, începând de acum câțiva ani, a programului de digitizare a colecțiilor sale în cadrul platformei Europeană.

Vă invităm să vizitați online colecția C.N.M. ASTRA la următoarea adresă: https://www.google.com/culturalinstitute/collection/complexul-national-muzeal-astra?projectId=art-project, și totodată s-o distribuiți rudelor, prietenilor și cunoștințelor care sunt plecate din țară și nu pot merge în persoană să viziteze valoroasele colecții ale complexului.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?