Campania „Repornim Mocăniţa, sufletul Văii Hârtibaciului”, premiată la Gala Participării Publice

Campania „Repornim Mocăniţa, sufletul Văii Hârtibaciului”, premiată la Gala Participării Publice

Lansată la începutul lunii octombrie 2013, campania prin care un grup de ONG-uri împreună cu Direcţia Judeţeană de Cultură Sibiu fac presiune asupra autorităţilor locale şi naţionale să rezolve problema proprietăţii liniei de mocăniţă de pe Valea Hârtibaciului a fost premiată la Gala Premiilor Participării Publice de la Bucureşti.
Premiul primit de proiectul sibian a fost denumit simbolic „Mocăniţa de la capătul tunelului“ fiind ridicat de Mihai Blotor (preşedintele Asociaţiei Prietenii Mocăniţei), Răzvan Pop (directorul Direcţiei Judeţene de Cultură Sibiu) şi Voichiţa Dragomir (coordonator Asociaţia Mioritics).

Campania pentru Mocăniţă a strâns peste 8000 de persoane care au semnat petiţia, 11 evenimente de informare au fost desfăşurate de către voluntari, peste 400 de copii au participat la concursul „Mocăniţa noastră”, Ioan Gyuri Pascu a venit special la Sibiu pentru un concert de suflet şi peste 80 de articole despre campanie au apărut în presa locală, naţională precum şi în Germania şi Marea Britanie.

Ziua Mocăniței, serbată pe 27 aprilie

Pe parcursul anului 2014 vor avea loc numeroase acţiuni cu voluntarii români şi străini de reparaţie la linie, dar şi activităţi educative împreună cu noile cluburi „Prietenii Mocăniţei” înfiinţate în şcolile de pe Valea Hârtibaciului. Consorţiul format din Primăriile pe teritoriul cărora trece linia a hotărât ca începând de anul acesta data de 27 septembrie să fie sărbătorită anual ca „Ziua Mocăniţei”. Pentru sărbătoarea de anul acesta Asociaţia „Prietenii Mocăniţei” pregăteşte o reuniune a pasionaţilor de trenuri istorice şi locomotive cu aburi.

Petiţia pentru repornirea mocăniţei poate fi semnată aici: http://www.petitieonline.net/petitie/salvati_mocanita_de_pe_valea_hartibaciului-p42302139.html
Informaţii suplimentare: mh.mocanita.com

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?