Când se privesc, e poezie: „Păpuşarul” la Cinemateca Astra Film

Când se privesc, e poezie: „Păpuşarul” la Cinemateca Astra Film

Documentarul de joi, 27 martie, proiectat la Cinemateca Astra Film prezintă o poveste de dragoste impresionantă, care sfidează distanţele şi diferenţele de opinie şi religie. „Păpuşarul” este o producţie australiană din 2007 în regia lui Faramarz K- Rahber, un documentar realizat în 5 ani, care urmăreşte evoluţia relaţiei dintre Brian, un păpuşar australian şi Amber, o pakistaneză dintr-o familie foarte conservatoare. Lucrurile nu sunt simple pentru Brian, care o întâlneşte pe Amber la un spectacol de teatru de păpuşi într-un turneu în Pakistan şi se îndrăgosteşte de ea la prima vedere. Amber este gata să se căsătorească cu Brian, dar familia ei nu e deloc impresionată de pretendent. Nu-l cunosc, vine dintr-o ţară străină şi, mai ales, nu e musulman.

Hotărârea lui Brian pune însă lucrurile în mişcare: se converteşte la religia ei, învaţă pasaje din Coran, face totul pentru a putea câştiga încrederea familiei. Filmul urmăreşte procesul transformării lui într-un pretendent potrivit pentru Amber, cu speranta unui final fericit.
Proiecţia are loc joi, 27 martie, începând cu ora 19:00, la Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecţiei. Informaţii la telefon: 0751.166.516.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?