Cele mai recente filme românești, în premieră la Sibiu

Cele mai recente filme românești, în premieră la Sibiu

Astra Film aduce în premieră la Sibiu câteva din cele mai recente lungmetraje care definesc cinematografia românească actuală, apreciate de critici pe plan naţional, dar şi internaţional. În perioada 7 – 11 mai, cinci proiecţii speciale vor delecta publicul cinefil la sala Astra Film Cinema (Piaţa Mică, nr.11), începând cu ora 20:00.
Miercuri, 7 mai, va fi proiectat filmul lui Nae Caranfil, „Closer to the moon”, o coproducţie internaţională, cu nume importante ale cinematografiei mondiale în distribuţie, precum Vera Farmiga sau Mark Strong. Filmul se inspiră din povestea celor şase autori ai marelui jaf de la Banca Naţională din Bucureşti, din 1959. Autorii loviturii sunt arestaţi, judecaţi şi condamnaţi la moarte, dar în aşteptarea execuţiei trebuie să-şi joace propriile roluri într-o reconstituire cinematografică a acţiunii lor, pentru un film de propagandă.

„Roxanne” este filmul de debut al lui Vali Hotea şi poate fi urmărit joi, 8 mai, la Astra Film Cinema. Roxanne spune povestea lui Tavi Ionescu, care, la 20 de ani de la Revoluţie, află din dosarul său de la Securitate că ar putea fi tatăl unui băiat despre care nu știe nimic. Pornind propria investigație, Tavi este prins într-un trecut complicat care scoate la iveală lucruri urâte şi dă peste cap atât viața lui, cât și a celor din jurul său. Este o poveste despre prietenie, trădare şi sacrificiu, din care nu lipseşte umorul, dar din care se naşte o dilemă: ce să faci cu adevărul atunci când el poate face mai mult rău decât bine?
„Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism”, în regia lui Corneliu Porumboiu este lungmetrajul proiectat vineri, 9 mai, la Astra Film Cinema. Una dintre producţiile recente considerate reprezentative pentru cinematografia românească contemporană, filmul a fost primit cu entuziasm de critica internaţională. Filmul surpinde criza artistică a unui regizor de film, care are o aventură cu una din protagonistele filmului pe care trebuie să îl termine în două săptămâni.
„Love Building” este comedia proiectată sâmbătă, 10 mai și surprinde acțiunea dintr-o tabără menită să „repare”cele 14 relații de cuplu ajunse într-un moment critic, cu ajutorul a trei pshihoterapeuți și traineri, interpretaţi de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol. Pe parcursul a 7 zile, participanții trec prin diverse etape ale reparării relațiilor lor. Cei trei traineri meniți să asiste cuplurile au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă de sub control.
„Toată lumea din familia noastră” încheie seria filmelor româneşti de la Astra Film Cinema duminică, 11 mai. Filmul lui Radu Jude tratează în cheie tragi-comică relaţiile de familie din România de azi, investigând felul cum evoluează conflictele dintr-o familie după un divorţ. Totuşi, nu divorţul si consecinţele lui sunt tema principală a filmului, ci lipsa de comunicare, neputinţa de a-l înţelege pe celălalt şi imposibilitatea de a repara răul facut.
Biletele se pot procura cu 30 de minute înainte de începerea fiecărei proiecţii, iar alte informaţii se pot obţine la numărul de telefon 0751.166.516. Evenimentul este organizat de Astra Film, CNM Astra, Voodoo Films şi Asociaţia Culturală Cinemascop.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?