Cinci nominalizări la Gala UNITER pentru Teatrul Național din Sibiu

Cinci nominalizări la Gala UNITER pentru Teatrul Național din Sibiu

Uniunea Teatrală din România a anunțat lista nominalizărilor pentru ediția din acest an a Galei Premiilor UNITER 2014. Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu a fost nominalizat la cinci categorii:
– cel mai bun spectacol: MAESTRUL ŞI MARGARETA, după Mihail Bulgakov, regia Zoltán Balász
– cel mai bun regizor: Zoltán Balász pentru spectacolul MAESTRUL ŞI MARGARETA
– cel mai bun scenograf: Velica Panduru şi Zoltán Balász pentru scenografia spectacolului MAESTRUL ŞI MARGARETA
– cel mai bun actor în rol principal: Marius Turdeanu pentru rolul Maestrul din spectacolul MAESTRUL ŞI MARGARETA
– cea mai bună actriţă în rol principal: Mariana Mihu pentru rolul Woland din spectacolul MAESTRUL ŞI MARGARETA

„Pentru noi, aceste nominalizări sunt o bucurie și reprezintă o recunoaștere importantă a activității noastre având în vedere dimensiunea proiectelor propuse, dar și turneele întreprinse.”, a declarat Constantin Chiriac, directorul TNRS.
Pentru a XXII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru: Andreea Dumitru, Sebastian-Vlad Popa şi Ionuţ Sociu.
„Maestrul şi Margareta” este o adaptare după romanul omonim al scriitorului rus Mihail Bulgakov. Considerată una dintre cele mai importante opere ale secolului al XX-lea, capodopera romancierului Mihail Bulgakov tratează tema eternei lupte dintre bine şi rău, dar şi a liberului arbitru printr-o fascinantă poveste de dragoste ce are loc într-un peisaj suprarealist al Uniunii Sovietice. Montarea de pe scena Teatrului Naţional din Sibiu este o adaptare ce combină proiecţii video cu momente muzicale live, iar ideea decorului îşi găseşte inspiraţia într-o veche biserică armenească, descoperită de regizor în Polonia. Viziunea regizorală a lui Zoltán Balázs ţese din firele simbolice şi alegorice ale romanului o structură de complexitatea unei spirale ADN. Substraturile şi oglindirile complexe din textul lui Bulgakov sunt exploatate de regizorul maghiar asemenea unui mozaic monumental, în două variante de spectacol, fiecare cu interpretări actoriceşti distincte. Spectacolul este construit cu o distribuţie dublă ce reuneşte atât actori de la Teatrul Naţional din Sibiu, cât şi actori de la Teatrul Maladype din Budapesta.

Următoarea reprezentație a spectacolului va avea loc joi, 13 martie, de la ora 19:00.

Cea de-a XXII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER va avea loc luni, 28 aprilie, la Palatul Culturii din Târgu-Mureş.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?