Concerte sociale și educative gratuite, în cadrul Festivalului de Muzică Sibiu / Hermannstadt

Concerte sociale și educative gratuite, în cadrul Festivalului de Muzică Sibiu / Hermannstadt

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt ajută liceenii sibieni să descopere frumusețea muzicii clasice și dăruiește bucurie celor aflați în dificultate. Cu ocazia Festivalului, Fundația Română pentru Excelență în Muzică (FREM) oferă comunității sibiene două proiecte de implicare socială, ce vor avea loc în perioada 21-23 mai.
În cadrul „Caravanei Muzicale”, membrii tinerei echipe artistice a Fundației vor aduce muzică și un zâmbet rezidenților azilelor de bătrâni, spitalelor și centrelor de plasament. Caravana Muzicală reflectă preocuparea Fundației de a integra muzica clasică în programele educative și sociale dedicate categoriilor defavorizate și este un proiect pe care fundatia intenționează să îl dezvolte într-o platformă largă de muzicoterapie și manifestări culturale pentru oameni aflați în situații dificile.

Prin seria de concerte „Tineri pentru tineri”, evenimente muzicale susținute în școli și licee, artiştii Radu Greluș (clarinet) și Simina Croitoru (vioară), membri ai orchestrei Mozart Kammerphilharmonie ajută liceenii să descopere clasicii muzicii universale, promovând astfel educația și cultura muzicală. Concertele sunt programate în zilele de 21, 22, şi 23 mai.
„Ne-am implicat în acest proiect, deoarece Școala Postliceală Sanitară Hygeia urmărește modelarea personalității elevilor nu doar pe plan profesional ci și socio-cultural. Fundația Siebenbürgen Hilfe a fost creată pentru a forma persoane calificate să-i îngrijească pe cei cu nevoi speciale, bolnavi sau persoane defavorizate social – de aceea proiectul „Caravana Muzicală” oferă elevilor școlii o nouă oportunitate de a desăvârși misiunea Fundației, spune Gabriela Bădănac, directorul Școlii Postliceale Sanitare Hygeia.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?