Festivalul de Teatru în Spații Neconvenționale – Doroga la teatru !

Festivalul de Teatru în Spații Neconvenționale – Doroga la teatru !

Studenții Departamentului de Artă Teatrală ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, organizează o ediție pilot a Festivalului de Teatru în Spații Neconvenționale – Doroga la Teatru!. Evenimentul va avea loc în Dorohoi, în perioada 4-6 aprilie și va reuni trupe de teatru tânăr și profesori universitari care vor susține reprezentații, conferințe, prelegeri și ateliere de lucru.
Festivalul vine ca un răspuns la nevoia studenților artelor spectacolelor de a face față noilor provocări profesionale, desfășurând spectacole de teatru și ateliere creative în spații neconvenționale. Sub acest pretext cultural vor avea loc schimburi de idei și perspective care vor permite o mai bună colaborare a centrelor universitare din țară.

Sibiul va fi reprezentat din mediul academic de profesori ai Universității Lucian Blaga Sibiu care vor susține prelegeri – lec. univ. dr. Alba Simina Stanciu, pe tema „Școala vieneză”, conferință specială pe tema „Teatrul în spații neconvenționale”, atelier de improvizație pentru liceeni pe parcursul celor trei zile de festival și atelier pe tema „Teatru în educație” pentru profesori, susținute de asist. univ. Doriana Tăut, Atelier de scriere de proiecte culturale, precedat de o prezentare a Departamentului de Artă Teatrală, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, susținute de lect. univ. dr. Lavinia Alexe.

Acestora li se vor alătura studenții de la specializările actorie, care vor susține reprezentații indoor, „Cutia de carton” (anul III actorie) și „Handmade” (anul II master) și outdoor, spectacolul-dialog „Un actor destul de fad” și atelier de pantomimă și flexibilitate scenică pentru liceeni susținute de Constantin Podu, și de la specializarea teatrologie-management cultural, care vor contribui cu recenzii ale spectacolelor, Teodora Ocneriu, Mădălina Nicolae, Adriana Kiraly (anul I teatrologie-management cultural) și Cristian Opriș (anul II master management cultura), precum și echipa de proiect.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?