Festivalul de Teatru în Spații Neconvenționale – Doroga la teatru !

  • 0 comentarii

Studenții Departamentului de Artă Teatrală ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, organizează o ediție pilot a Festivalului de Teatru în Spații Neconvenționale – Doroga la Teatru!. Evenimentul va avea loc în Dorohoi, în perioada 4-6 aprilie și va reuni trupe de teatru tânăr și profesori universitari care vor susține reprezentații, conferințe, prelegeri și ateliere de lucru.
Festivalul vine ca un răspuns la nevoia studenților artelor spectacolelor de a face față noilor provocări profesionale, desfășurând spectacole de teatru și ateliere creative în spații neconvenționale. Sub acest pretext cultural vor avea loc schimburi de idei și perspective care vor permite o mai bună colaborare a centrelor universitare din țară.

Sibiul va fi reprezentat din mediul academic de profesori ai Universității Lucian Blaga Sibiu care vor susține prelegeri – lec. univ. dr. Alba Simina Stanciu, pe tema „Școala vieneză”, conferință specială pe tema „Teatrul în spații neconvenționale”, atelier de improvizație pentru liceeni pe parcursul celor trei zile de festival și atelier pe tema „Teatru în educație” pentru profesori, susținute de asist. univ. Doriana Tăut, Atelier de scriere de proiecte culturale, precedat de o prezentare a Departamentului de Artă Teatrală, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, susținute de lect. univ. dr. Lavinia Alexe.

Acestora li se vor alătura studenții de la specializările actorie, care vor susține reprezentații indoor, „Cutia de carton” (anul III actorie) și „Handmade” (anul II master) și outdoor, spectacolul-dialog „Un actor destul de fad” și atelier de pantomimă și flexibilitate scenică pentru liceeni susținute de Constantin Podu, și de la specializarea teatrologie-management cultural, care vor contribui cu recenzii ale spectacolelor, Teodora Ocneriu, Mădălina Nicolae, Adriana Kiraly (anul I teatrologie-management cultural) și Cristian Opriș (anul II master management cultura), precum și echipa de proiect.

martie 28, 2014

caută

Articole, Evenimente, Produse, Cariere, Producători Sibieni

Joburi în Sibiu

DESCRIERE\r\n\r\n\r\nSC SOMA SRL angajează lucrător necalificat în domeniul salubrității, pentru postul de înc...
Avem nevoie de forțe noi și oameni noi cu inițiativă în echipa noastră. Avem posturi disponibile pentru:...
Avem nevoie de forțe noi și oameni noi cu inițiativă în echipa noastră. Avem posturi disponibile pentru ...
Cu 119 ani de succes în automotive, 40 de locaţii internaţionale şi 50.000 angajaţi, Kromberg & Schub...
Soma Sibiu angajează! Căutăm șoferi profesioniști și șoferi profesioniști cu atestat pentru automacara...
\r\n Salariu de incadrare fix\r\n Bonusuri performanta/productivitate\r\n Tichete de masa de 20 lei/zi\r\n Prime d...
Principalele responsabilitati:\r\n\r\n Verifica semifabricatele si produsele finite din punct de vedere calitat...
Principalele responsabilitaţi:\r\n\r\n Operarea echipamentelor de productie\r\n Verificarea calitatii produsu...
Cum ar trebui să fie această persoană ca să fie și ea și noi mulțumiți de colaborare?\r\n\r\n Să fie res...
Cum ar trebui să fie această persoană ca să fie și ea și noi mulțumiți de colaborare?\r\n\r\n Să fie org...