Festivalul ’’Prietenii Muzicii/Pro Piano – România’’

Festivalul ’’Prietenii Muzicii/Pro Piano – România’’

Fundaţia Culturală “PRO PIANO-ROMÂNIA”, organizează în perioada 6-8 martie, cea de-a III-a ediție a festivalului ’’Prietenii muzicii’’, la Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, în Sala festivă (Corp A, etaj 2).

Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani sunt invitați să se înscrie la una din cele 3 secțiuni: A – tineri care studiază pianul ca instrument principal, în școli și licee de muzică, B – tineri care studiază pianul fie ca instrument opțional, fie la Palatele Copiilor, Case de Cultură sau în sistem particular şi C- ansamblu la 4 mâini (pe un pian).
La festival s-au înscris 111 copii, cu 33 mai mulţi faţă de ediţia de anul trecut. Dintre aceaştia 41 sunt din judeţul Sibiu.
Intrarea pe tot parcursul celor trei zile de festival este liberă.

Festivalul are ca scop încurajarea învățării unui instrument muzical, Crearea unui cadru organizat de manifestare artistică şi muzicală în care tinerii îşi pot prezenta şi compara calităţile tehnico-interpretative însuşite și oferirea unei alternative constructive de petrecere a timpului liber.

Fundaţia Culturală “PRO PIANO-ROMÂNIA”, înfiinţată în anul 1996, în Bucureşti. Potrivit statutului său, fundaţia are ca scop principal depistarea, educarea, selecționarea şi subvenţionarea elitei artistice, culturale, muzicale, prin şcolarizarea în învăţământ autorizat a persoanelor fizice de orice vârstă, precum şi prin sprijinirea şi promovarea tinerilor supradotaţi, a talentelor reprezentative pentru muzica vocală şi instrumentală laică şi religioasă, pe plan naţional şi internaţional.

Prima ediție a Concursului Internațional de pian a fost organizată în anul 1997, iar preşedintele ei este Stela Avesalon, profesoară de pian gradul I, cu Gradaţie de Merit și Diplomă de Excelență conferit de Ministerul Invațământului, pentru întreaga activitate.

Iniţiatoarea acestui festival la Sibiu este profesoara de pian Enikő–Maria Orth, cu Medalia ,,Meritul pentru Învăţământ clasa I – a’’.

În cadrul festivalului se vor acorda diplome de Excelenţă, de Merit, de Participare, Premii Speciale (pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, premiu pentru prezenţă artistică deosebită, etc.) din partea Fundaţiei ’’PRO PIANO-ROMÂNIA’’ şi premii speciale în bani din partea arhitectului Mircea ŢIBULEAC, în calitate de preşedinte al Filialei Judeţene Sibiu a Uniunii Arhitecţilor din România.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?