“Îngrijitorii bisericii”, un eseu-fotografic expus la Centrul de Dialog și Cultură Friedrich Teutsch

“Îngrijitorii bisericii”, un eseu-fotografic expus la Centrul de Dialog și Cultură Friedrich Teutsch

Kilian Müller a absolvit Şcoala de Fotografie Ostkreuz din Berlin cu o lucrare având o tematică transilvăneană, iar acum publicul sibian are ocazia să vadă fotografiile meditative ale artistului. Miercuri, 11 martie 2015, de la ora 16 are loc vernisajul expoziției “Îngrijitorii bisericii” la Centrul de dialog şi cultură “Friedrich Teutsch” (Str. Mitropoliei 30).

Fotografiile alese de Kilian Müller pentru expoziție au un caracter meditativ, fiind mai degrabă eseuri cultural-istorice pentru care mediul cel mai potrivit de ilustrare a fost cel fotografic. Temele sale sunt legate de situația micilor comunități de sași din satele transilvănene și a bisericilor evanghelice în jurul cărora acestea își duc existența. Mai exact, Kilian Müller caută să ofere privitorului întâlnirea cu oamenii care au grijă de lăcașele de cult – adesea obiective turistice -, cei care se trezesc dimineața și poartă cheile cu ei, cei care îngrijesc și fac mici reparații locului și le spun povești vizitatorilor.

La vernisaj va fi prezent Kilian Müller, unde va intra în dialog cu vizitatorii. Expoziția este deschisă în perioada 11 martie – 15 aprilie și poate fi vizitată de luni până vineri între orele 10-17.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?