Jazz și muzică clasică la EUROPAfest Tour 2014

Jazz și muzică clasică la EUROPAfest Tour 2014

Iubitorii muzicii bune au parte de un nou festival în luna decembrie. În perioada 28 noiembrie –12 decembrie, EUROPAfest Tour aduce la Sibiu artiști laureați din întreaga lume, fie cântăreți dejazz și interpreți de muzică clasică. Accentul pus de organizatori este tocmai varietatea genurilor,a artiștilor și a mediilor din care provin.După alte două festivaluri de succes ținute în acest an, ediția nr. 21 a EUROPAfest și EUROPAfestSummer Edition, organizatorii jmEvents propun publicului meloman un eveniment complex,având ca loc de desfășurare orașele București, Ploiești, Sibiu și Sinaia

“Proiectul este unul dintre evenimentele de marcă ale vieții muzicale românești, scopul săufiind facilitarea accesului publicului larg și sensibilizarea lui la valorile muzicale naționale șieuropene într-o manieră atractivă, accesibilă și neconvențională”
, Luigi Gageos, director festival.

Artiști din Germania, Ungaria, Italia, Columbia, Cipru și România, cunoscuți în lumea jazz-uluisau a muzicii clasice, vor transforma sălile de concert în adevărate teatre de sărbătoare. De fapt,un alt criteriu de valoare al festivalului este dat de atenție cu care au fost alese sălile de concert:dde la săli tradiționale și convenționale, până la spații inedite, neconvenționale, săli de muzeu sauchiar biserici.EUROPAfest Tour prezintă concerte inedite printr-un mix bine dozat între artiști de elită de jazzși maeștri în interpretarea muzicii clasice. Pe lângă concerte, organizatorii mai propun și unworkshop de fusion jazz-clasic la care pot participa tinerii muzicieni.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?