Lansare de carte “De ce desenez ca fiica ta?”

Lansare de carte “De ce desenez ca fiica ta?”

La Librăria Habitus din Piața Mică nr.4, va avea loc lansarea cărții “De ce desenez ca fiica ta”, o carte de colorat inedită pentru cei mici și mari și de ce nu, pentru oameni politici. Autorul cărții, Dan Perjovski va vorbi la lansarea cărții sale, miercuri, 25 martie, de la ora 18:00.

Dan Perjovschi (n.1961 Sibiu, România) este un desenator, ilustrator, scriitor, jurnalist și autor de performance român.
A avut expoziții personale în muzee precum Tate Modern (Londra), MoMA (New York), Vanabbemuseum (Eindhoven), Macro (Roma), Moderna Museet (Stockholm), Reykyavik Art Museum sau Kiasma (Helsinki) și expoziții de grup în muzee precum Centre Pompidou (Paris), Tate (Liverpool), Castello di Rivoli (Torino), MoMA (San Francisco), MUAC (Mexico), MAM (Varșovia), MCBA (Lausanne), Walker Art Center (Minneapolis) si Moderna Galerija (Lublijana).
A participat la bienalele de artă Manifesta, Istanbul, Venetia, Sao Paulo, Moscova, Sydney, Lyon, Dublin, Odessa, Tessaloniki și la trienalele din Paris, Aichi și Tallin. Prima sa retrospectivă a avut loc la muzeul Nasher al Universității Duke 2007 iar a doua la CCC din Tours 2012.
A primit premiul Gheorghe Ursu 1999, Premiul Henkel 2001, George Maciunas 2004 și, împreună cu Lia Perjovschi, premiul ECF-Princess Margriet în 2012.

Dan Perjovschi are în spate 12 ani de școală de artă și face astăzi cam 25 de proiecte pe an (expoziții, seminarii, workshop-uri, lecturi).

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?