Meșteșugari moderni vin la Festivalul Huet.Urban

Meșteșugari moderni vin la Festivalul Huet.Urban

între 31 mai și 1 iunie, în Piața Huet, meșteșugurile urbane se prezintă în haine noi, în locul de unde a pornit istoria întregului oraș, în cocheta Piață Huet. Curelari, pictori, tapițeri, meșteri în prelucrarea fierului sau în restaurarea mobilierului, dar și tatuatori sau creatori de păpuși modernizează spiritul breslelor perioadei medievale.
În cadrul atelierelor deschise din ediția acestui an a Festivalului Huet.Urban, meșteșugarii se vor organiza în funcție de trei mari domenii: casă, vestimentație și societate. Prima dintre aceste secțiuni va include meșterii în restaurare de mobilier, în arta tapițeriei și în prelucrarea fierului. Cea de-a doua categorie va cuprinde meseriași moderni în croitorie, în crearea cizmelor sau obiectelor din piele, în timp ce a treia îi va avea ca „piese” principale pe pictorii de fațade și reclame, producătorii de hârtie și restauratorii obiectelor casnice, alături de tatuatori sau de confecționieri de păpuși de teatru.

„E o nouă inițiativă în cadrul festivalului Huet.Urban de care suntem mândri. Oamenii tind să asocieze aceste meserii doar cu istoria. Ele există, poate la doi pași de noi, fără ca noi să fim conștienți de prezența lor. Am reușit să strângem o parte dintre cei mai buni meșteri care susțin prin munca lor zilnică importanța valorificării și a revigorării patrimoniului cultural. Acesta din urmă este un aspect pe care noi îl promovăm la fiecare ediție a festivalului”, spune Ioana Deac, responsabilă RP a Fundației Heritas.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?