Peste 500 de artiști și 20 de concerte la Festivalul Artei Lirice de la Sibiu

Peste 500 de artiști și 20 de concerte la Festivalul Artei Lirice de la Sibiu

Festivalul Internaţional al Artei Lirice aduce în luna septembrie la Sibiu zeci de spectacole de operă, operetă și recitaluri de calitate. Aflat la cea de-a 13-a ediție, evenimentul organizat de Filarmonica de Stat Sibiu reunește, în perioada 10-28 septembrie, peste 500 de artiști români și străini care vor susține 20 de evenimente în diferite locații din oraș.
Următorul concert din cadrul evenimentului are loc duminică, 14 septembrie, de la ora 19:00, la Biseric Evanghelică Sf. Ioan din Sibiu, strada Mitropoliei 32. Ansamblul „Flauto dolce” va interpreta „Muzica veche din spațiul românesc”.
Cu un buget de doar 450 de mii de lei, festivalul găzduit de fosta Capitală Culturală Europeană reușește să aducă și anul acesta artiști de marcă și spectacole pe care publicul meloman are ocazia să le vadă pentru prima dată pe scenele Sibiului.
„Acest proiect este singular în peisajul artistic românesc și, dacă a rezistat 13 ediții, în condiții financiare destul de modeste, înseamnă că are conținut artistic important. Asta este reflectat și de participarea din ce în ce mai numeroasă atât din partea artiștilor lirici, cât și din partea unor personalități din lumea dirijorală”, a declarat în conferință de presă directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, Ioan Bojin.
Festivalului Internaţional al Artei Lirice se încheie în data de 28 septembrie cu Gala Laureaților a concursului internațional de canto ”VOX ARTIS”.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?