Proiecție de gală la Sibiu pentru filmul „Aferim!”

Proiecție de gală la Sibiu pentru filmul „Aferim!”

Teatrul „Gong” Sibiu și microFILM prezintă duminică, 15 martie, de la orele 18:00 și 20:30, proiecția de gală a filmului „Aferim!” în regia lui Radu Jude, câștigătorul trofeului „Ursul de Argint” la Festivalul de Film de la Berlin din acest an.

Acțiunea filmului are loc în Țara Românească, la începutul secolului XIX. Actorul Teodor Corban interpretează un zapciu care, împreună cu fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma). Din distribuţia peliculei fac parte actorii Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu.

Nu mai știu care psiholog susținea că un om e sănătos din punct de vedere mental dacă știe de unde vine, unde se află și încotro intenționează să meargă. Cred că lucrul acesta e adevărat și în ceea ce privește societățile, nu doar indivizii. Societatea românească nu va fi cu adevărat sănătoasă pînă când nu-și va cerceta trecutul – mai apropiat sau mai îndepărtat – cu luciditate și onestitate.
, a declarat Radu Jude, înainte de lansarea filmului.

La proiecția programată duminică, 15 martie, la Sibiu vor fi prezenți și actorii Teodor Corban și Alexandru Dabija, scenaristul Florin Lăzărescu și regizorul Radu Jude. Pelicula va mai fi proiectată vineri, 13 martie, de la orele 18:00 și 20:30 și sâmbătă, 14 martie, de la ora 20:00. Filmul are o durată de 105 minute și nu este recomandat celor sub 15 ani.

Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong a declarat că se vor organiza o serie de proiecții și luni, 16 martie, doar pentru elevii de liceu și profesorii acestora. La finalul proiecțiilor vor fi organizate sesiuni Q&A, cu întrebări și răspunsuri pe marginea filmului.

Accesul publicului la oricare din proiecții se face pe baza biletelor puse în vânzare exclusiv la sediul teatrului din strada Alexandru Odobescu nr. 4 sau la intrarea în sala de spectacol, cu 30 de minute înainte de începerea proiecției, în limita locurilor disponibile. Vânzarea biletelor începe luni, 9 martie, ora 10:00. Prețul unui bilet este de 10 lei, tarif unic.

Credit foto: Silviu Ghetie

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?