Reprezentanți din 18 țări chemați să investească în județul Sibiu

Reprezentanți din 18 țări chemați să investească în județul Sibiu

Reprezentanți diplomatici din 18 țări au participat la Sibiu la Conferința internațională “Oportunități de investiții în județul Sibiu”. Printre aceștia s-au numărat ambasadorii din Bulgaria, Cipru, Polonia și Slovenia , viceambasadorii din Irlanda și Slovacia, consulul german, precum și consilieri economici din țări precum Austria, Belgia, Brazilia, Marea Britanie, Italia, Japonia, Franța și Cehia. La conferință a participat și ministrul delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu și Radu Podgoreanu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit conducerii CJ, scopul acestei conferințe este să promoveze județul Sibiu în cât mai multe state, pentru a atrage investitori.

Suntem într-un program de dezvoltare a acestei acțiuni care are ca scop promovarea investițiilor și relațiilor comerciale între Sibiu  si alte zone. Suntem convinși că e singura soluție de a crea dezvoltare, locuri de muncă și creșterea nivelului de trai, obiectiv final al strategiei de dezvoltare a județului Sibiu (…) Dacă stăm deoparte nimeni nu vine și ne pune-n farfurie (…) Eu cred că până anul viitor vom intensifica legăturile cu structurile de investiții din țările respective, în special camere de comerț, industrie și agricultură, cu investitori direcți, iar anul viitor conferința să fie dublată si de un pavilion expozițional și un târg de produse industriale care pot fi utilizate,” a declarat Ioan Cindrea, președinte CJ Sibiu.

Pe lângă dezbateri, delegații străini urmaza sa viziteze și Zona Industrială Vest, zona Bâlea și Muzeul

din Dumbrava Sibiului, Complexul Național Muzeal Astra.

„Avem un feedback pozitiv din partea Germaniei, investitor important aici, din partea Italiei – credem că unul dintre vectorii speciali de dezvoltare care vor viza județul Sibiu în următoarea perioadă va fi Italia,  iar reprezentanții comerciali care au venit astăzi ne-au spus că îi interesează foarte mult proiectele, agricultura și zonele alpine, avem un feedback bun din partea Franței și există interes din partea unor investitori din țări nu așa prezente sau apropiate geografic ca până acum, cum ar fi Brazilia sau Arabia Saudită,” spune Eugen Iordănescu, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu.

În plus, Radu Podgoreanu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, consideră că este o competiție teribilă în planul atragerii de investitori și este foarte important ca fiecare regiune din țară „să știe să se vândă”.

„Consiliul Județean din Sibiu a făcut o formă de diplomație descentralizată, este un exercițiu de comunicare directă cu mediul diplomatic din România, ceea ce înseamnă că mesajele vor ajunge acolo unde trebuie. Iar prin îmbinarea elementelor de diplomație economică cu elemente de diplomație culturală a fost incitat interesul pentru zonă sperăm ca impactul să fie unul pozitiv, iar rezultatul să fie nu numai un număr mai mare de investitori, ci și o diversificare a acestor investiții. ( …) Este o competiție teribilă și niciunul dintre noi nu ne facem iluzii că am fi singurii care doresc să atragă investitori”, a spus Radu Podgoreanu.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Sibiu, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură și Prefectura Sibiu.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?