Sibiul va fi promovat la Forumul Franța – Europa de Sud-Est, organizat la București

Sibiul va fi promovat la Forumul Franța – Europa de Sud-Est, organizat la București

Potențialul economic al județului Sibiu va fi prezentat săptămâna viitoare în cadrul Forumului de afaceri Franța-Europa de Sud-Est, la care participă reprezentanți din 12 țări europene. 10 companii sibiene și-au confirmat deja prezenta la București, printre acestea numărându-se Romgaz, Transgaz și Ambient. Evenimentul este organizat de UBIFRANCE România, Agenție pentru dezvoltarea internațională a întreprinderilor de pe lângă Ambasada Franței în România, în perioada 11 -12 februarie.

La acest Forum, județul Sibiu va avea un stand propriu, datorită colaborării bune pe care Sibiul o are cu regiunea Ille et Vailaine din Franța. În cele două zile, reprezentanții Consiliului Județean spun că vor promova mediul de afaceri și oportunitățile de investiții din zona noastră. Un alt obiectiv va fi găsirea de noi investitori și parteneri de afaceri pentru colaborare în plan economic.

4 direcții de afaceri sunt vizate în cadrul Forumului: un nivel de trai urban mai bun: infrastructură, transport, energie, mediu; alimentație mai bună: sectoare și produse agricole, ferme, utilaje agricole; comunicații mai bune: conținut digital, e-comerț, servicii IT, soluții și aplicații mobile, audiovizual; sănătate mai bună: echipamente medicale.

La sesiunea de deschidere vor participa Prim-Ministrul României Victor Ponta, Ministrul Economiei Andrei Gerea, iar ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine Dan Șova va avea o intervenție în cadrul atelierului ”Infrastructuri transport”. Și președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, va avea intervenții în cadrul atelierelor ”Industria Auto” și ”Accesul pe piață – cheia reușitei economice”.

La Forum sunt așteptate să participe peste o sută de companii franceze, precum şi alte 300 de companii din România şi alte 11 ţări din Europa de Sud-Est

„În cadrul forumului, reprezentanţii companiilor din Franţa, România, Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru şi Serbia vor avea posibilitatea să dialogheze direct, prin întâlniri business to business, pentru a identifica rapid modalităţi de cooperare. De asemenea, consultanţii în domeniul juridic şi fiscal le vor oferi participanţilor toate informaţiile necesare pentru a demara proiectele de investiţii în această regiune”,transmit organizatorii.

În județul Sibiu, investitorii francezi se află pe locul al treilea în topul investitorilor străini, după cei din Germania și Austria.De asemenea, Franţa este al treilea investitor străin din România, cu investiţii de aproximativ 7 miliarde de euro, fiind și un important angajator, în companiile franceze din România lucrând peste 122.000 de angajaţi.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?