Spectacol de teatru senzorial destinat jurnaliștilor sibieni

Vineri, 11 aprilie, echipa Bridge Theatre, în colaborare cu Comunitatea de Teatru Labirint, organizează un spectacol de teatru labirint creat exclusiv pentru jurnaliștii sibieni. Evenimentul va avea loc la sediul Bridge Theatre, de pe strada General Praporgescu nr 5, începând cu ora 14:00. La o lună după încheierea Festivalului ALT Teatru, Bridge Theatre a organizat deja prima reprezentație independentă de teatru senzorial labirint, alături de Comunitatea de Teatru Labirint sibiană, formată din tineri actori și simpatizanți ai conceptului. Spectacolele au avut loc la Sibiu, în perioada 23-24 martie. Invitații speciali ai evenimentului au fost Marius Turdeanu, actor la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, nominalizat la UNITER pentru rolul său în spectacolul „Maestrul și Margareta”, în regia lui Zoltan Balazs, și Cristian Stanca, marele actor al Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu și actorul preferat a lui Silviu Purcărete.

Deși respectă de-a fir a păr rețeta predată de Iwan Brioc, inventatorul TSL, la workshop-ul susținut în cadrul Festivalului ALT Teatru, spectacolele din 23-24 martie au prezentat o altă poveste. În comun rămâne ideea de bază a acestui concept de teatru experimental interactiv, și anume că spectatorul este personajul principal în piesă. Acesta parcurge labirintul construit de comunitatea sibiană, însă labirintul interior este ceea ce face experiența unică pentru fiecare participant.
După ce a participat la reprezentația de teatru senzorial labirint, Cristian Stanca susține că a avut
parte de o bucurie meditativă: „Am fost la un spectacol pe care l-am trăit şi care mi-a pus neuronii la o muncă intensă. Doar atât pot să vă spun. Este poate singurul spectacol pe care nu-l pot povesti şi asta datorită faptului că totul s-a produs în mintea şi în sufletul meu. Abia la final, după ce am văzut alţi participanţi la acest experiment (căci despre asta e, şi nu e vorba), ieşind plângând, suspinând, visând sau meditând la ce trăiseră, am aflat că echipa care reuşeşte această performanţă o face voluntar, fără să se bucure măcar de aplauzele noastre – pe care le merită din plin. Mulţumesc tuturor celor care mi-au oferit acestă bucurie meditativă!”
Spectacolele de teatru senzorial labirint se vor muta la sediul Bridge Theatre, pe strada General
Praporgescu nr.5, și din 12 aprilie se vor juca în fiecare weekend inclusiv. Și dacă publicul a avut acces gratuit la spectacolele TSL de până acum, în viitor prețul unui bilet va fi de 20 de lei. Grupurile de cinci sau mai multe persoane beneficiază de o reducere de 5 lei pe bilet.
Pentru rezervări și informații contactați: sebi@bridgetheatre.ro .
Bridge Theatre este o asociație culturală din Sibiu, fondată de Constantin și Alexandra Podu