Târgul Olarilor se deschide în Piața Mare

Târgul Olarilor se deschide în Piața Mare

Târgoveţi şi muşterii îşi dau întâlnire, la Sibiu, la cea de-a 48 ediție a „Târgului Olarilor”. Aceasta se desfășoară în 6-7 septembrie 2014, în Piața Mare a orașului, și recreează atmosfera de târg specifică secolului al XVIII-lea.
Aproximativ 150 de meşteri din renumite centre de olărit din ţară – Horezu, Corund, Baia Mare, Oboga, Glogova, Marginea, Obârşa, Rădăuţi – îşi etalează creaţiile, dând posibilitatea localnicilor şi turiştilor să se târguiască şi să cumpere oale, ulcele, vase decorative, farfurii şi căni, toate realizate din lut. Din perimetrul târgului nu va lipsi roata olarului, aşa că publicul va avea prilejul să urmărească transformarea unei bucăţi de lut în vas, în timpul demonstrațiilor oferite de meșterul Ion Retezeanu, din Târgu Jiu. De asemenea, copiii vor fi îndrumați să își descopere talentul si îndemânarea, să își dezvolte imaginația şi inventivitatea, în cadrul atelierului de modelaj în lut- susținut de Florin Dumitru, din Târgovişte – şi a atelierului de pictat plăci ceramice- susținut de Ioan Brita și Carolina Costineanu, din Dumbrava, judeţul Timiş.
Noutatea acestui an este prezenţa în cadrul târgului a unui producător de materii prime necesare pentru industria ceramicii, care va participa cu un stand de vopsele şi glazuri ecologice.
„Târgul Olarilor” este cel mai vechi eveniment cultural al Sibiului contemporan. Ediția 2014 este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA. Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria Municipiului Sibiu.
Programul evenimentului:
Târgul se desfăşoară sâmbătă – 6 septembrie şi duminică – 7 septembrie 2014, în Piaţa Mare din Sibiu şi este deschis vizitatorilor între orele 9.00 – 20.00

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?