Teatrul Gong ne invită la spectacol de Ziua Mondială a Teatrului

Teatrul Gong ne invită la spectacol de Ziua Mondială a Teatrului

Teatrul Gong propune sibienilor sărbătorirea Zilei Mondiale a Teatrului (27 martie) participând la reprezentația specială a piesei „De ce fierbe copilul în mămăligă”, în regia lui Ombline de Benque. Evenimentul va avea loc vineri, 27 martie, ora 20:00 și nu este recomandat celor sub 15 ani.

Ombline de Benque a realizat o adaptare extravagantă a romanului „De ce fierbe copilul în mămăligă”, publicat de scriitoarea de origine română Aglaja Veteranyi. Piesa face parte din programul MAP XXL iniţiat de Asociaţia Franceză „Pepinierele europene pentru tineri artişti” și a avut premierea în cadrul Programului Sibiu 2007 – Capitală Culturală Europeană. Atunci, regizoarea caracteriza textul pe baza căruia și-a construit piesa în felul următor: „Text-poem, opera Aglajei Veteranyi povestește ca un buchet de stele căzătoare, viața alterată a unei refugiate române.”

În producția de la Teatrul Gong elementele de limbaj vizual și auditiv, alături de animația păpușilor bunraku lucrează pentru transpunerea dramatică a textului original. Se obține o expresivitate aparte, apreciată atât de critici cât și de spectatori. Din distribuția spectacolului fac parte actrițele Gabriela Mitrea, Leo-Nora Băcanu și Barbara Crișan, care manipulează atât păpuşi de tip bunraku, cât și păpuşi pe mâini și măşti.

Evenimentul din seara zilei de 27 martie este unul caritabil și își propune să susțină Campania Artiști pentru Artiști derulată de UNITER. La fiecare donație la intrarea în sala de spectacol, publicul va primi CD-ul „Actorii Cântă”, ce include înregistrări semnate de Emilia Popescu, Marius Manole, Maria Buză, Mihai Bisericanu, Marius Bodochi, Silviu Biriș, Mirela Jienescu, Rodica Mandache, Corina Chiriac, Florin Zamfirescu, Ovidiu Niculescu, Anca Sigartău, Gelu Nițu și Margareta Pâslaru.

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?