Zilele Muzicale româno-americane se încheie în weekend cu un concert în Piața Mare

  • 0 comentarii

A unsprezecea ediţie a festivalului „Zilele Muzicale româno-americane“, organizat de Filarmonica de Stat Sibiu se va încheia duminică, 29 iunie, cu un concert simfonic, în Piaţa Mare din Sibiu. Până atunci, melomanii sibieni sunt invitaţi la un alt eveniment de excepţie, un concert de muzică americană, în curtea Muzeului Naţional Brukenthal. Pe parcursul celor două săptămâni, iubitorii muzicii s-au putut bucura de o serie de evenimente care au inclus concerte simfonice şi recitaluri camerale cu muzică românească şi americană.
Ediţia din 2014 readuce în Curtea Muzeului Brukenthal acordurile muzicii americane, vineri 27 iunie, cu începere de la ora 19:00.

Muzicienii americani şi solişti ai Filarmonicii de Stat Sibiu reuniţi sub titulatura Chamber Festival Orchestraconduşi de dirijorul Cristian Oroşanu vor interpreta „A Fiddler`s Tale“ de Wznton Marsalis. Alături de orchestră se va afla şi actorul sibian Florin Coşuleţ. Preţul unui bilet pentru eveniment este de 16 lei. Biletele au fost pus în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu.
Concertul din Piaţa Mare este un eveniment tradiţional pe care sibienii îl aşteaptă în fiecare an. „Peste 3000 de iubitori ai muzicii au fost prezenţi la acest concert în ediţia de anul trecut şi suntem convinşi că şi anul acesta numărul celor prezenţi în Piaţa Mare va fi cel puţin la fel de mare“ a declarat Ioan Bojin, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu. Concertul, programat duminică 29 iunie, cu începere de la ora 20,30, este intitulat „Russian Night“ şi îi va reuni pe scenă pe dirijorul Horia Andreescu, solistul Daniel Szasz (SUA), Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu şi Corul Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca. Programul concertului are la bază extrase din lucrări ale unor compozitori ruşi precum P. Ceaikovski, D. Şostakovici, A. Haciaturian şi A. Borodin. Astfel publicul va putea asculta secvenţe din “Spărgătorul de nuci”, “Romeo şi Julieta”, “Lacul lebedelor” precum şi valsuri din suita “Masquerade” de A. Haciaturian sau “Suita de Jazz” de D. Şostakovici. Accesul spectatorilor la acest eveniment este gratuit.

iunie 27, 2014

caută

Articole, Evenimente, Produse, Cariere, Producători Sibieni

Joburi în Sibiu

DESCRIERE\r\n\r\n\r\nSC SOMA SRL angajează lucrător necalificat în domeniul salubrității, pentru postul de înc...
Avem nevoie de forțe noi și oameni noi cu inițiativă în echipa noastră. Avem posturi disponibile pentru:...
Avem nevoie de forțe noi și oameni noi cu inițiativă în echipa noastră. Avem posturi disponibile pentru ...
Cu 119 ani de succes în automotive, 40 de locaţii internaţionale şi 50.000 angajaţi, Kromberg & Schub...
Soma Sibiu angajează! Căutăm șoferi profesioniști și șoferi profesioniști cu atestat pentru automacara...
\r\n Salariu de incadrare fix\r\n Bonusuri performanta/productivitate\r\n Tichete de masa de 20 lei/zi\r\n Prime d...
Principalele responsabilitati:\r\n\r\n Verifica semifabricatele si produsele finite din punct de vedere calitat...
Principalele responsabilitaţi:\r\n\r\n Operarea echipamentelor de productie\r\n Verificarea calitatii produsu...
Cum ar trebui să fie această persoană ca să fie și ea și noi mulțumiți de colaborare?\r\n\r\n Să fie res...
Cum ar trebui să fie această persoană ca să fie și ea și noi mulțumiți de colaborare?\r\n\r\n Să fie org...