Baletul pe Gheață din Sankt Petersburg pe scena Sălii Transilvania din Sibiu

Baletul pe Gheață din Sankt Petersburg pe scena Sălii Transilvania din Sibiu

 

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg, unicul balet profesionist pe gheaţă din lume, ajunge la Sibiu pentru un spectacol feeric cu reprezentaţia „Spărgătorul de nuci”. Evenimentul are loc pe 8 decembrie 2014, de la ora 18:00, la Sala Transilvania. Ansamblul, considerat a fi nestemata din patrimoniul cultural al Rusiei, aduce pe scena de la Sibiu 50 de balerini, sute de costume, 2.500 de kilograme de gheaţă și un spectacol al cărui succes a fost certificat de prezenţa pe alte 7.000 de scene din lume. Totul se întâmplă în contextul aniversării a 175 de ani de la nașterea lui Piotr Ilici Ceaikovski.

 

Producţia „Spărgătorul de nuci” compusă de Piotr Ilici Ceaikovski este pusă în scenă de coregraful artist emerit al Rusiei Konstantin Rassadin, iar în ultimii 5 ani a fost prezentată pe cele mai prestigioase scene din SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, Turcia, Elveţia, Columbia și Argentina. La Sibiu, Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg va oferi publicului un spectacol grandios și unic. Coregrafia clasică și spectacolul de cel mai înalt nivel sunt doar două dintre argumentele care îl recomandă.BA5
„Spărgătorul de nuci” spune povestea unei tinere fete, Clara, și a unui spărgător de nuci ce prinde viaţă după ce îl primește în dar de Crăciun. După o serie de aventuri, la final, acesta se transformă într-un prinţ care o ia pe fată într-o călătorie prin ţinuturi necunoscute, magice. Fiind un real succes, piesa rămâne unul dintre cele mai îndrăgite balete tradiţionale de sărbători și una dintre cele mai apreciate creaţii ale marelui compozitor rus Ceaikovski. Spectacolul care va fi pus în scenă la Sibiu de baletul din Sankt Petersburg este singurul din lume în care baletul clasic se îmbină cu feeria spectacolului pe gheaţă. 2.500 de kg de gheaţă naturală vor acoperi scena Sălii Transilvania.

„Spărgătorul de nuci” aduce 50% reducere la pachete speciale ale Holelului de Gheaţă și Palatului Brukenhal de la Avrig

 

Doar 1300 de locuri pot fi ocupate în Sala Transilvania, pentru ca vizibilitatea să fie maximă. Organizatorii recomandă procurarea din timp a biletelor la spectacol. Acestea pot fi obţinute de pe eventim.ro, biletesibiu.ro, Agenţia teatrală, Casa de Cultură a Sindicatelor, toate magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Play Off bar și Arena bar. În urma spectacolului biletele pot fi folosite în obţinerea a 50% reducere în pachete speciale la Hotelul de Gheaţă, pe întraga lui perioadă în care acesta va fi accesibil și la Palatul Brukenhal de la Avrig, pe parcursul unui an întreg. Baletul pe Gheaţă din Sankt-Petersburg (fostul Ansamblu de Stat al Baletului pe Gheaţă din Leningrad) a fost fondat în anul 1967 de remarcabilul coregraf Konstantin Boyarsky, descendent al renumitei şcoli de balet classic din St Petersburg. El a fost cel care a realizat pentru prima dată fuziunea dintre baletul clasic şi patinajul artistic.BA4

 

Începând din anul 1995, Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe geaţă.„Frumoasa din pădurea adormită”, „Lacul lebedelor” şi „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski precum şi „Cenuşăreasa” de Serghei Prokofiev sunt titlurile cu care Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg a susţinut peste 7.000 de reprezentaţii.

Biletele se pot procura de pe eventim.ro, biletesibiu.ro, agenţia teatrală, casa de cultură a sindicatelor, toate magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo.

BA3BA1

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?