Continental a inaugurat o clădire de 6,5 milioane de euro pentru activitățile de cercetare și dezvoltare din Sibiu

  • 0 comentarii

Continental Sibiu, filială a corporației Continental, unul dintre cei mai importanți furnizori din industria auto, a inaugurat la Sibiu o nouă clădire pentru activitățile de cercetare și dezvoltare ale companiei. Aceasta dispune de două etaje cu o suprafață de 7.000 m2, care numără laboratoare întinse pe mai mult de 1.000 m2 și un spațiu de birouri pentru 400 de ingineri. Lucrările au început în martie 2014 și au fost finalizate în luna octombrie. Investiția s-a ridicat la 6,5 milioane de euro. Împreună cu noua construcție, locația Continental se întinde pe o suprafață de peste 12.000 m2.
“În centrul de cercetare și dezvoltare țintim către cele mai noi tehnologii și dezvoltăm produsele industriei auto de mâine, venind în întâmpinarea nevoilor clienților noștri în ceea ce privește preocuparea permanentă pentru condusul în siguranță și confort. Angajații noștri sunt implicați în proiecte globale, iar clienții noștri sunt producătorii de top din industria auto. Creșterea centrului R&D în Sibiu este un rezultat al eforturilor noastre din ultimii ani și o recunoaștere a muncii noastre extraordinare”, explică Dr. Liviu Bălan, coordonator R&D Sibiu.
Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, divizia pentru anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat în anul 2014 o cifră preliminară de afaceri de aproximativ 34,5 miliarde de euro şi are în prezent peste 190.000 de angajaţi în 49 de ţări.
“Prin toate activitățile companiei din România am putut să creștem în ultimii ani cu peste 1.000 de persoane anual. Pentru că am înmulțit activitățile noastre de cercetare și dezvoltare în România, numărul angajaților a crescut până la aproximativ 4.000 în locațiile Iași, Sibiu și Timișoara, care joacă un rol important la nivel global în structura R&D Continental. Această extindere subliniază importanța Sibiului pentru activitățile noastre din România și ne oferă posibilitatea de a crește în continuare în acest loc. Noua clădire din Sibiu oferă condiții excelente de muncă și acces la tehnologii de ultimă oră pentru actualii și pentru viitorii angajați”, spune Prof. Dr. Christian von Albrichsfeld, directorul de cercetare și dezvoltare al Continental România.
Continental deține în Sibiu și o fabrică cu patru module de producție unde sunt fabricate unități electronice de control pentru industria auto. Aproximativ 3.000 de angajați lucrează pentru Continental Sibiu.
“Continental a fost una dintre primele companii care au inaugurat o afacere în Sibiu. La momentul actual, suntem una dintre cele mai mari companii din această zonă industrială. Ne vom continua dezvoltarea în ceea ce privește volumul și ne vom extinde activitățile în inginerie atât în R&D, cât și în producție. Următorul proiect, după finalizarea noii clădiri, vizează construirea unui nou modul de producție, cel de-al cincilea, și implicit extinderea capacitatății de producție“, susține Dr. Sami Krimi, General Manager al Continental Automotive Systems Sibiu.

Până la sfârşitul anului 2013, Continental a investit peste 830 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental avea la finalul anului 2013 peste 13.300 de angajaţi și își va mări echipa cu aproximativ 1.500 de noi membri în România.

ianuarie 14, 2015

caută

Articole, Evenimente, Produse, Cariere, Producători Sibieni

Joburi în Sibiu

DESCRIERE\r\n\r\n\r\nSC SOMA SRL angajează lucrător necalificat în domeniul salubrității, pentru postul de înc...
Avem nevoie de forțe noi și oameni noi cu inițiativă în echipa noastră. Avem posturi disponibile pentru:...
Avem nevoie de forțe noi și oameni noi cu inițiativă în echipa noastră. Avem posturi disponibile pentru ...
Cu 119 ani de succes în automotive, 40 de locaţii internaţionale şi 50.000 angajaţi, Kromberg & Schub...
Soma Sibiu angajează! Căutăm șoferi profesioniști și șoferi profesioniști cu atestat pentru automacara...
\r\n Salariu de incadrare fix\r\n Bonusuri performanta/productivitate\r\n Tichete de masa de 20 lei/zi\r\n Prime d...
Principalele responsabilitati:\r\n\r\n Verifica semifabricatele si produsele finite din punct de vedere calitat...
Principalele responsabilitaţi:\r\n\r\n Operarea echipamentelor de productie\r\n Verificarea calitatii produsu...
Cum ar trebui să fie această persoană ca să fie și ea și noi mulțumiți de colaborare?\r\n\r\n Să fie res...
Cum ar trebui să fie această persoană ca să fie și ea și noi mulțumiți de colaborare?\r\n\r\n Să fie org...