În ultimul deceniu, Continental și-a dezvoltat prezenţa în România și a devenit un punct de reper pentru activităţile de producţie, cercetare și dezvoltare din Europa. Mai mult de 830 de milioane de euro au fost investiţi de furnizorul internaţional pentru industria automotive, producătorul de anvelope și partenerul industrial Continental.
Compania dezvoltă tehnologie de vârf, generând inovaţii. Acest gen de poziţie de top nu poate avea o bază solidă decât dacă oamenii care stau în spatele companiei au posibilitatea să-şi dezvolte ideile într-un mediu care îi inspiră şi îi motivează, un mediu caracterizat prin competenţă, cooperare şi progres. Factorii decisivi pentru spiritul organizaţional al Continental sunt cultura performanţei de top, cooperarea şi muncă în echipă, responsibilitatea şi leadership-ul și nu în ultimul rând învăţarea şi managementul cunoştinţelor, deoarece Continental oferă acces la cunoştinţe în toate nivelurile companiei.

La Sibiu, Continental a lansat numeroase programe pentru angajaţii săi, dar și pentru studenţi și proaspăt absolvenţi, contribuind astfel la evoluţia profesională a acestora și, în același timp, la dezvoltarea forţei de muncă din oraș și din regiune.

CO3Academia tehnică. Continental, furnizor de formare profesională pentru adulţi

Pentru specializarea angajaţilor cu studii medii care lucreză pe liniile de producţie, Continental a dezvoltat un Centrul Tehnic de Instruire. Scopul centrului este calificarea operatorilor de pe linia de producţie pentru ocupaţia de tehnician electronist și tehnician electromecanic. Din 2009, sub denumirea Technical Academy (Academia tehnică), Continental organizează la Sibiu cursuri de formare profesională în ocupaţiile de tehnician electronist şi tehnician electromecanic, având deja peste 120 de absolvenţi.
Cursurile acoperă teorie, laboratoare și practică. Astfel, participanţii învaţă metodele practice din Continental Sibiu pregătindu-se pentru preluarea de responsabilităţi ca tehnicieni. Diploma obţinută la absolvirea cursurilor este recunoscută de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice și de Ministerul Educaţiei Naţionale.

CO5Engineering Trainee Porgram

Engineering Trainee Program (ETP) este o altă poveste de succes în Continental Sibiu. Programul se derulează de peste 3 ani și are drep scop pregătirea absolvenţilor de la facultăţile de inginerie și dezvoltarea potenţialului în industria automotive. Participanţii au parte de o perioadă de training-uri intensive, dobândind cunoştinţele necesare pentru a lucra pe poziţii de ingineri în cadrul centrului de cercetare și dezvoltare de la Sibiu.
Acestea sunt doar două dintre programele prin care compania urmărește dezvoltarea cunoștinţelor și a abilităţilor angajaţilor săi. Anual, în cadrul companiei se mai desfășoară programe de practică pentru studenţi și elevi, evenimente și competiţii studenţești și training-uri specifice pentru angajaţi. Astfel, Continental este nu numai angajator de top, ci și formator de forţă de muncă.

www.romania.careers-continental.com

CO1