Pe vremuri, făcutul pâinii la ţară avea un ritual specific care transforma totul într-o poveste minunată. O poveste care începea seara, odată cu frământarea maialei, continua dimineaţa cu frământarea aluatului şi se termina la amiază, când toată vecinătatea participa la povestea ta pentru că în aer plutea un miros îmbietor de pâine caldă, lichie, iar de sărbători, Paşti şi Crăciun se mai adăuga şi irezistibila aromă a cozonacilor. În mijlocul acestei poveşti se afla mama sau bunica, persoanele cele mai dragi din lume, care-şi revărsau toată dragostea asupra bunătăţilor făcute.
Cu această amintire vie, cu respect faţă de tradiţii şi semeni, am pornit în drumul nostru, încercând să urmăm fiecare pas din itinerariul minunat al plămădirii pâinii.
Pornind de la câteva ingrediente simple: făină, apă, sare, maia, împletite cu arta meşteşugului de a face o pâine gustoasă şi aromată, încercăm să satisfacem cele mai variate şi exigente cerinţe ale consumatorilor.
Gustul, consistenţa şi aspectul pâinii cu maia se datorează fermenţilor naturali, lipsei de orice aditivi sau consevanţi, motiv pentru care termenul de valabilitate al unei astfel de pâini este mai mic. La toate sortimentele de pâine, începând cu pâinea albă, neagră, cu secară, cu cartofi, Simpa foloseşte maia şi metode de lucru tradiţionale. Noi recomandăm pâinea cu maia naturală, pentru că este o pâine sănătoasă, pentru un stil de viaţă sănătos. În acest context, Simpa a conceput şi produse unice, benefice pentru sănătate. Ne referim aici la pâinea bavareză, săracă în calorii, la pâinea hipoglucidică, cu un conţinut redus de glucide, benefică persoanelor care urmează un regim alimentar şi pâinea rustic preparată din făină neagră de grâu şi făină de malţ cu un aport bogat în fibre şi vitamine.

Și nu doar pâine

Pe lângă pâinea cea de toate zilele, o echipă de oameni vrednici au dezvoltat o gamă variată de produse cum ar fi cozonaci, covrigi, checuri, prăjituri, fursecuri care vin în întâmpinarea sibienilor.
Principiile firmei în folosirea ingredientelor naturale se regăsesc în produsele Simpa, fie că vorbim de pâine, de produsele de patiserie proaspete (unele fiind coapte la faţa locului, cum sunt covrigii braşoveni sau pateurile cu diferite umpluturi), fie că vorbim despre produsele de cofetărie, de gustări cum sunt sandwichurile sau de cozonaci şi checuri. Un alt principiu important al firmei este acela de a folosi ingrediente de la producători locali, sprijinind în felul acesta economia sibiană.
Apropierea sărbătorilor de iarnă, întâlnirea cu cei dragi, familie, prieteni, ne oferă plăcerea de a vă aştepta în magazinele SIMPA cu foarte multe produse proaspete şi delicioase.

Cu acest prilej, vă mulţumim că aţi fost tot timpul alături de noi, vă urăm Sărbători fericite şi un An Nou plin de împliniri şi bucurii!

CONTACT: Şos.Alba Iulia nr. 70, Sibiu, România, Tel: 0040 269 229616, Email: office@simpasibiu.ro, Web: www.simpasibiu.ro, Relaţii evenimente la tel: 0786-157631