f2Istoria companiei Fritzmeier începe încă din anul 1926, în Germania, atunci când Georg Fritzmeier deschide o afacere de familie, în cadrul căreia se produceau și se comercializau obiecte de harnașament. Inspiraţia, intuiţia, inovaţia și apropierea faţă de client au fost valorile care au dus la dezvoltarea afacerii. În timp, preluată de generaţiile următoare, este transformată într-o companie high-tech producătoare de metale și materiale plastice pentru construcţii. Astăzi, grupul Fritzmeier este prezent în 12 locaţii, de pe 4 continente, ultima fiind deschisă la Sibiu, și produce cabine complete, pentru utilaje de construcţii și motostivuitoare, tractoare, excavatoare, mașini agricole, stivuitoare etc., dar și piese de sistem și componente pentru industria acestor vehicule.
Fritzmeier este lider de piaţă în producţia de cabine, având colaborări în Japonia, China, Brazilia, SUA și Joint Venture (entităţi economice) în India și Rusia. Marea majoritate a firmelor producătoare de utilaje se numără printre clienţi. Nume ca Still, Caterpillar, JCB, Bobcat, Komatsu, Lindner, Linde sau Kubota, aflate printre parteneri, demonstrează că Fritzmeier și-a păstrat principiile.

f3La Sibiu, compania Fritzmeier activează pe două domenii, unul de inginerie și unul de producţie ansamble aluminiu. În 2002 se deschide primul domeniu cu 3 ingineri, urmând ca, mai târziu, în anul 2006 să înceapă și producţia de aluminiu, cu 5 angajaţi. Diversificarea produselor, dar și încrederea acordată de clienţi au făcut ca succesul pe piaţa de profil să fie garantat și susţinut. Compania s-a dezvoltat spectaculos. Astăzi, după 12 ani, numără aproximativ 200 de angajaţi, dintre care 70 sunt ingineri. Primul domeniu al companiei se bazează pe ingineria mecanică, iar cabinele sunt proiectate în întregime, în 3D. Tot în acest departament sunt proiectate instalaţiile electrice, dispozitivele și sunt făcute analize de ergonomie și elemente finite, precum și documentaţia tehnică. Foarte important este faptul că, la Sibiu se află marea majoritate a IT-știlor din întregul grup.

Aluminiul, calitatea Fritzmeier Engineering

În ceea ce privește domeniul de producţie și asamblare, Sibiul are particularităţi esenţiale. Aici este singura firmă din întreg grupul Fritzmeier unde sunt produse subansamble și piese în mod exclusiv din aluminiu. Se fabrică geamuri mobile, geamuri culisante, uși cu cadru de aluminiu, ca principale, plus multe alte pise ce ţin de industria cabinelor. Atuul îl constituie aluminiul, materialul cu care se lucrează. Este elemntul chimic aflat pe poziţia a treia, după oxigen și siliciu ca răspândire terestră, un element care și-a demonstrat pe deplin calităţile. Fiind un metal ușor, dar totuși cu prelucrări complexe, clienţii companiei economisesc timp și bani pentru asamblarea finală. Are o componenţă nepoluantă, iar durabilitatea sa este legendară. 70 % din aluminiul prelucrat vreodată în lume este încă în uz. Sunt calităţi care vin în întimpinarea nevoilor clienţilor Fritzmeier. Tehnologiile folosite pentru componentele de aluminiu sunt prelucrarea CNC, îndoire CNC, sudură WIG robotizată, montaj controlul calităţii. Zilnic, la Fritzmeier se produc 460 de uși și geamuri pentru cabine. Calitatea serviciilor oferite este creditată și de profesionalismul celor din companie. Fiecare angajat este specializat la locul de muncă, prin traininguri și seminarii specifice, până ajung experţi de piaţă. O atenţie deosebită este acordată și studenţilor, care printr-un program sponsorizat de Fritzmeier pot beneficia de cursuri de specializare în ingineria mecanică și modelare 3D, iar după terminarea facultăţii se pot angaja în cadrul companiei.

www.fritzmeier.com

f5