Kuhnke, Promovăm și susținem competența

Kuhnke, Promovăm și susținem competența

Kuhnke Production România SRL este o companie specializată în domeniul fabricării de componente pentru industria de automatizări și automotive. După mai bine de 15 ani de dezvoltare continuă, în anul 2013, Kuhnke devine membră a grupului Kendrion, cu sediul în Zeist, Olanda. O companie care are peste 2.700 de angajaţi, în 14 ţări. Grupul Kendrion proiectează, produce și comercializează componente și sisteme electromagnetice inovatoare. Dispune de o reţea de vânzări puternică la nivel internaţional, inclusiv în Asia și pe continentul american. Locaţia din Sibiu a firmei Kuhnke este baza principală de producţie a grupului german, o locaţie de sine stătătoare, cu departamente specializate în toate domeniile de activitate.

Kuhnke Production România SRL se înfiinţează în anul 1998 având ca acţionar majoritar, firma Kuhnke AG, o companie de familie, din nordul Germaniei. A continuat să se dezvolte, iar în urmă cu aproximativ un an devine parte a grupului Kendrion. „Societăţile noastre se cunosc, deja, de atât de mult timp, așa că am știut foarte bine cum să procedăm ca să integrăm Kuhnke în organizaţia Kendrion”, a spus Piet Veenema, CEO al grupului Kendrion, referitor la fuziune.
Adaptarea la valorile firmei a cărei membru a devenit Kuhnke, având în vedere că vorbim depre o companie cotată la bursă, a fost o provocare susţinută cu succes de o echipă puternică, decisă să respecte standardul de calitate german. „Obiectivul nostru este acela de a fi identificaţi cu valorile grupului – inovaţie, fiabilitate, transparenţă, flexibilitate și creativitate -, adică să gândim la nivel global și să acţionăm la nivel local”, spune Andra Boboc, administrator al Kuhnke Production România. Performanţa livrărilor a fost și rămâne una din preocupările principale, cu atât mai mult cu cât clienţii companiei sunt nume cunoscute din industria automotive precum VW, Audi, Porsche, Daimler sau BMW. De asemenea, electromagneţii produși la Sibiu sub marca Kuhnke sunt folosiţi atât în industria aeronautică, cât și în alte industrii. Un mic electromagnet Kuhnke îţi poate salva viaţa când ești într-un avion Boeing, pentru că este folosit la declanșarea măștilor de oxigen. Alt electromagnet, produs la Sibiu, este folosit la blocarea ușilor mașinilor de spălat industriale, gen Electrolux, iar exemplele pot continua.

Respect faţă de angajaţi și credit acordat studenţilor

Unul dintre principiile de bază dezvoltat de Kuhnke este respectul și responsabilitatea asumată faţă de angajaţi. În compania de la Sibiu sunt 614 angajaţi. O echipă puternică și competentă. Așa a fost încă de la înfiinţarea companiei. Fiecare nou angajat s-a identificat cu viziunea firmei și a format, alături de ceilalţi o echipă tânără, dinamică, orientată spre viitor. „Suntem conștienţi că resursa cea mai importantă a unei companii sunt oamenii. Ne tratăm angajaţii cu respect, iar responsabilitatea pe care ne-o asumăm faţă de aceștia este o componentă importantă a strategiei de dezvoltare a companiei pe termen mediu și lung. Mediul de lucru, atmosfera de încredere și deschidere către nou, flexibilitatea organizaţiei, încurajarea dezvoltării și recunoașterea performanţelor angajaţilor, sunt ingrediente absolut necesare. Apoi putem vorbi despre nivelul pachetului financiar, în reţeta succesului companiei, care trebuie să fie performantă și în continuă mișcare de adaptare la cerinţele pieţei.”, explică Andra Boboc.
Kuhnke acordă o atenţie deosebită tinerilor care își doresc o diplomă. Din 2004 a iniţiat un program de colaborare cu Facultatea de Inginerie Hermann Oberth, din Sibiu. De asemenea, există și un contract de colaborate cu firma Adecco, cu privire la „Programul multi-regional integrat de stagii de practică pentru studenţi, în vederea creșterii gradului de angajabilitate a acestora”. Astfel, studenţii fac practică în cadrul companiei, însă există și posibilitatea angajării pe perioada verii pentru a cunoaște compania, valorile, obiectivele și misiunea ei, și de a lua contact cu procesul tehnologic, pentru orientarea lor în carieră.
Conducerea companiei a înţeles că investiţia în oameni care îţi împărtășesc principiile este același lucru cu a da valoare brandului pentru a obţine rezultate extraordinare.

CONTACT: Str. Lyon Nr. 2, 550018-SIBIU, Tel. 0269-505-100, Fax. 0269-236-164, www.kuhnke.kendrion.com, sales-ics-sibiu@kendrion.com

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?