Matec CNC, fără greșeală în tehnologia High Tech

Matec CNC, fără greșeală în tehnologia High Tech

Compania Matec CNC Technik este printre cei mai importanţi producători din ţară de piese destinate industriei auto și a celei energetice. Povestea sa în Sibiu începe în anul 2005 cu producerea pieselor pentru industria automotive. 3 ani mai târziu, își divesifică piaţa și produce pentru alte industrii de nivel high-tech. De asemenea, Matec are o nouă hală de producţie de peste 4.000 mp de producţie, unde funcţionează un număr de 40 de mașini cu comandă numerică echipate high-tech și un nou depozit de materii prime și auxiliare de 3.000 mp cu o capacitate de 1.500 tone de material. Angajaţii companiei sunt implicaţi în activităţile de dezvoltare-inovare a proceselor tehnologice, în organizare, logistică sau optimizare. „Angajaţii noștri sunt specializaţi în training-uri de profil și bine pregătiţi, angajaţii sunt sufletul acestei companii. Fără ei nu poate fi creată valoarea și inovarea”, spune Adrian Kreiner, managerul firmei.

De-a lungul timpului, Matec CNC a acumulat experienţă și și-a creat o cultură organizaţională bazată exclusiv pe calitate și inovare, câștigând respectul clienţilor și a partenerilor din întreaga lume. S-a demonstrat astfel determinarea de a fi printre cei mai buni. De aceea, în momentul de faţă, firma deţine certificarea ISO TS 16949 Aus weiss-ul pentru industria auto. În anul 2015 este implementat și ISO 14001, certificare ce a adus organizaţia la un sistem de management integrat.
Firma Matec este specializată pe componente auto, cât și pe componente necesare în industria energetică. ,,Anticipând criza care era după toate semnalele previzibilă, am pariat pe creșterea economică pe ramura industriei prelucrătoare, în special pe domeniul energetic (centrale eoliene) şi s-a dovedit că am avut dreptate. Astfel, brandul Matec produce componente pentru aproape toate mărcile de mașini europene BMW, Peugeot, Citroen, dar şi pentru industria eoliană. Tot aici se produc componente pentru Deutsche Bahn, cel mai mare transportator feroviar german, dar şi pentru echipa de formula 1 Williams BMW. ,,Suntem printre puţinii din lume care producem unele piese cum ar fi: elemente din sistemul de direcţie, elemente din sistemul de frânare, dinamic drive etc. Aceste repere alcătuiesc un ansamblu care nu poate fi realizat decât cu piese de înaltă precizie, lucru care ne face să fim în top pe acest segment de piaţă. Pentru realizarea acestor piese îţi trebuie inovaţie, tehnologie, idei, pasiune şi, nu în ultimul rând, multă, multă, dar foarte multă muncă”, precizează Adrian Kreiner.

Maxim o eroare la un milion de piese livrate

Pentru asigurarea unor produse de înaltă calitate, compania Matec investește încontinuu, în departamentul care se ocupă de control tehnic de calitate, acolo unde se fac teste și măsurători de precizie la piesele produse. Angajaţii se asigură că fiecare produs în parte este conform cerinţelor impuse de client „Ne apropiem foarte mult de acel PPM râvnit de toţi în acest segment de maxim o eroare la un milion de piese livrate”, spune cu satisfac­ţie managerul firmei, în condiţiile în care la Matec se fabrică peste 1.500 de repere diferite. „Precizia produsului final este dată, în primul rând de măiestria angajaţilor noștri care au acces, graţie programelor noastre anuale de investiţii la tehnologie high-tech, aparatura de măsură din dotare asigurând pieselor măsurate o eroare de până la 1 zecime de micron”, mai spune Adrian Kreiner. Reperele produse la Matec merg atât spre firme din România, cât și spre firme din străinătate. Printre clienţi se numără cei mai mari jucători în automotive și energie la nivel mondial fie ei cu operaţiuni în România, Italia, Germania, Austria sau chiar în China. Printre aceștia se numără Grupul Schaeffler, Magna Powertrain, Unitech, ZF Passau și ZF Friedrichshafen. Inovaţia, fără de care competitivitatea nu poate exista, cât și investiţiile susţinute continuă să dezvolte firma sibiană, aducâd compania pe un trend crescător în ceea ce privește încrederea clienţilor.

Punctul de lucru de la Cugir

Unul dintre cele mai importante proiecte realizate până în acest moment este deschiderea, în luna ianuarie a anului 2014, a punctului de lucru de la Cugir, judeţul Alba. Aici, profilul de activitate îl reprezintă tratamentele termice. Hala de producţie are aproximativ 1.300 mp, iar în interiorul ei sunt efectuate tratamente termice ale unor repere produse de Matec.
Cu acest proces complex și pretenţios integrat în activitatea de bază a firmei, compania Matec se situează la polul cel mai înalt în topul firmelor din România. „Am mizat foarte mult pe creșterea cererii și de aceea am decis să dezvolt acest segment de piaţă, să putem fi mai flexibili pentru clienţii noștri, să livrăm subansamble la gata”, încheie Adrian Kreiner.

CONTACT: Matec CNC Technik SRL, Parc Industrial Șura Mică P22, RO-557270, jud. Sibiu, Tel.: 0269/577303, Fax: 0269/577195, e-mail: office@matec.ro

 

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?