Metropolis, o afacere cât o metropolă de idei.

Metropolis, o afacere cât o metropolă de idei.

Am putea spune că nu există 1 Decembrie sărbătorit la Sibiu fără a menţiona și numele companiei Metropolis, cel mai mare producător de steaguri din judet, cu recunoaștere în toată ţara. Aceasta ar fi prima informaţie pe care cineva o află despre fabrica din Mârșa, după care urmează, întocmai ca într-un CV cu referinţe bogate, o întreagă „listă de activităţi”: producător de articole publicitare imprimate pe suport textil, fabricant de articole de heraldică, de echipament sportiv personalizat și chiar costume populare. „Diversitate și provocare”, acestea ar fi cuvintele care definesc cel mai bine activitatea companiei, care în 2015 va lansa primele magazine online dedicate iubitorilor sportului: www.bizza.ro, pentru amatorii de ciclism și www.ballansportswear.com, pentru echipele în căutare de echipamente personalizate.

ME4-300x192

Metropolis este o companie de familie, aflată la Mârșa, cu capital 100% românesc și 80 de angajaţi care activează în trei secţii de producţie: imprimerie, broderie computerizată şi cusătorie. Este unul dintre cei mai mari producători de steaguri, fanioane și articole publicitare imprimate pe material 100% textil, din ţară. A fost înfiinţată în anul 1994 de către Alexandru şi Paula Bălan. Compania a pornit ca un mic atelier de cusătorie situat chiar pe strada Mitropoliei. Nimeni nu a ştiut atunci că din viziunea unui actor şi a unei inginere va rezulta o companie sustenabilă pe timp de criză, dezvoltată întâi ca un segment de lohn și devenită apoi o afacere de sine stătătoare, activă într-un domeniu de nişă, în care obligatorii sunt promptidudinea, flexibilitatea şi permanenta conectare la dinamica pieţei. Acum, nu există identitate fără steaguri şi nu există steaguri fără… Metropolis!
Steagurile şi fanioanele produse la Sibiu au devenit faimoase nu doar în plan local, ci şi în intreaga ţară. Am admirat cu toţiistragurile produse la Sibiu, în transmisiile directe de la televizor de la Sommet-ul Francofoniei, din 2006 sau la Summit-ul NATO, din București, în 2008. Majoritatea primăriilor şi consiliilor judeţene din ţară au elemente de reprezentare confecţionate la Sibiu. Pentru sibieni, produsele firmei Metropolis fac parte deja din peisajul urban, fiindcă toate evenimentele oraşului (I.e. Festivalul de Film Documentar Astra, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu) sunt anunţate prin bannere stradale confecţionate la Metropolis.

ME3-300x91

Echipamente sportive imprimate, din pasiune pentru sport

Un alt domeniu al companiei, le fel de bine reprezentat este și producţia de echipament sportiv personalizat. Ideea adăugării echipamentelor sportive în portofoliul de produse al companiei aparţine fiului proprietarilor, un inginer economist pasionat de schi, ciclism şi de sporturile extreme. „Suntem încântai să susţinem prin calitatea și designul inovator al echipamentelor noastre manifestările sportive din Sibiu. Pentru 2015 ne-am propus să lansăm cu succes un nou proiect, www.bizza.ro și www.ballansportswear.com, două shop-uri online dedicate clienţilor noștri”, a spus Vlad Bălan, Managing Partner Metropolis.

În ultimii doi ani compania s-a extins. Printr-un proiect European, la Mârșa s-a ridicat o hală nouă și s-au făcut investiţii majore în utilaje performante care cresc productivitatea. Compania a fost întotdeauna un partener de încredere, reușind de fiecare dată să se ridice la standardele cerute de clienţi. Însă mereu este loc de mai bine și la Metropolis există contextul favorabil unei dezvoltări continue. „Privesc cu încredere în viitor şi ştiu că suntem datori să construim o poveste de succes, care să le inspire pe nepoatele noastre Alexandra şi Daria, cele care vor duce mai departe numele familiei. Trăim într-o lume a provocărilor. Avem o afacere pornită din curaj şi bazată pe încredere, un stil de viaţă efervescent din care fac parte trei generaţii. Aşa e lumea Metropolis. Exact ca spiritul unei metropole”, spune Alexandru Bălan, proprietarul companiei.

ME2-300x141

CONTACT:
SC Metropolis Com SRL, Sibiu, Strada Mitropoliei, nr. 10, Tel. 0040.269.213929; tel/fax: 0269-206672, Program: 09:00 – 17:00, e-mail: office@flags.ro,
web site: www.flags.ro, www.fanioane.ro, www.echipamentsportiv.ro, www.ballansportswear.com, www.bizza.ro

Scrie-ne!
Cu ce vă putem ajuta?
Cu ce vă putem ajuta?