Mico Legnami: exploatarea responsabilă a lemnului într-o afacere de succes

  • 0 comentarii

Capital şi tehnologie italiană, combinate cu materie primă şi mână de lucru autohtonă este reţeta de succes care func­ţionează în Miercurea Sibiului, încă din martie 2001. Atunci a luat fiinţă aici producătorul Mico Legnami, o societate fondată de către Corà Domenico & Figli SPA, cu sediul în Tavernelle di Altavilla – Vicenza. Fabrica din Miercurea Sibiului are 60 de angajaţi și se întinde pe o suprafaţă de trei hectare, pe care se află hala de producţie de 2.800 de metri pătraţi două depozite pentru cherestea uscată, cu o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, şi depozitul de buştean şi cherestea verde, care ocupă mai mult de două hectare. Linia tehnologică este un Banzic ARTIGLIO 1.400, cu capacitate de tăiere de circa 50 de metri cubi/8 ore. Societatea este dotată cu cinsprezece camere de uscare, cu o capacitate totală de 1000 de metri cubi şi un aburitor de 70 metri cubi. Lunar, pleacă spre pieţele de desfacere și spre fabricile de mobilă din lume și din România cca. 1.000 mc cherestea uscată. Iniţial, societatea a început cu o producţie de cherestea de foioase, esenţe nobile precum paltin, cireş sau nuc. Din anul 2008 însă, a trecut la producţia de cherestea de fag. În plus, a crescut producţia cu aproape 40 la sută, ca să menţină un nivel financiar similar cu anii precedenţi și a fost nevoie de investiţii în uscătoare şi spaţii de depozitare. În anii 2013-2014, s-au investit peste 1 milion de euro pentru îmbunătăţirea procesului tehnologic.

MICO-LOGO-300x238

Exporturi în toată lumea

„Rădăcinile noastre sunt în lemn“ este motto-ul după care se ghidează Mico Legnami. Fabrica din Miercurea Sibiului produce cherestea de foioase pentru pieţe de pe trei continente: Europa, Asia și Africa.
Obiectul principal de activitate al companiei Mico Legnami îl constituie procesarea buşteanului şi producerea de cherestea. Materia primă, respectiv buştenii, se procură din toate zonele ţării. „Anual tăiem circa 15.000 mc buştean foioase, circa 90% fag, iar restul de 10% frasin, tei. Produsele nostre sunt destinate atât pentru export, cât şi pentru fabricile de mobilă din România. Astăzi, exporturile de cherestea, circa 90% din producţia noastră, majoritatea fag, se fac către Extremul Orient şi Orientul Mijlociu, China, Taiwan, Arabia Saudită, Qatar, Tunisia, Emiratele Arabe, Maroc, în schimb, cheresteaua de tei, frasin este materie primă pentru fabricile de mobilă din România”, explică Minerva Giur­giu, directorul fabricii Mico Legnami.

Strategie câştigătoare și planuri iminente

MICO3-300x228

Nici Mico Legnami nu a fost ocolită de criza economică mondială din 2008-2009. Însă a găsit resursele pentru a depăşi momentul. „Debutul crizei a fost simţit şi la noi, scăzând vânzările în Europa, unde aveam exportul majoritar, dar susţinuţi de firma-mamă am reuşit să trecem cu bine peste acel moment. Ne-am adaptat schimbării. Am schimbat esen­ţele de foioase, trecând de la cireş şi paltin, la fag, intrând pe noi pieţe de desfacere, pe alte continente”, dezvăluie directorul companiei. „Pentru 2014 ne-am propus să finalizăm investiţile deja începute pentru a putea creşte producţia. Ţinta nostră este să păstrăm standardele de calitate şi să le ridicăm unde este cazul pentru a pătrunde pe noi pieţe”, mai spune Minerva Giurgiu. De asemenea, ea consideră că secretul unei afaceri de succes este reprezentat, în mare parte, de angajaţi şi respectul pentru aceştia, dar şi de grija pentru calitate.

Succesul societăţii noastre se datorează climatului de muncă transparent şi grijii pe care o avem pentru salariaţii noştri, adevăratul patrimoniu al unei societăţi. Avem aici o echipă de oameni devotaţi, motivaţi, compe­tenţi, în care investim permanent prin cursuri de calificare în domeniul prelucrării lemnului. O altă parte a succesului nostru a fost şi este grija pentru produsele noastre, pentru calitatea acestora, în aşa fel încât exigenţele beneficiarilor noştri interni şi externi să fie satisfăcute. De altfel, motto-ul nostru ne obligă să respectăm şi să prelucrăm lemnul la cele mai înalte standarde de calitate

”, încheie Minerva Giurgiu.

MICO1-800x386

CONTACT: Miercurea Sibiului, Str. Horia, nr. 395, Sibiu – România, Tel: 0269.533559, Fax: 0269.533561, www.mico-legnami.ro

octombrie 14, 2014

caută

Articole, Evenimente, Produse, Cariere, Producători Sibieni

Joburi în Sibiu

DESCRIERE\r\n\r\n\r\nSC SOMA SRL angajează lucrător necalificat în domeniul salubrității, pentru postul de înc...
Avem nevoie de forțe noi și oameni noi cu inițiativă în echipa noastră. Avem posturi disponibile pentru:...
Avem nevoie de forțe noi și oameni noi cu inițiativă în echipa noastră. Avem posturi disponibile pentru ...
Cu 119 ani de succes în automotive, 40 de locaţii internaţionale şi 50.000 angajaţi, Kromberg & Schub...
Soma Sibiu angajează! Căutăm șoferi profesioniști și șoferi profesioniști cu atestat pentru automacara...
\r\n Salariu de incadrare fix\r\n Bonusuri performanta/productivitate\r\n Tichete de masa de 20 lei/zi\r\n Prime d...
Principalele responsabilitati:\r\n\r\n Verifica semifabricatele si produsele finite din punct de vedere calitat...
Principalele responsabilitaţi:\r\n\r\n Operarea echipamentelor de productie\r\n Verificarea calitatii produsu...
Cum ar trebui să fie această persoană ca să fie și ea și noi mulțumiți de colaborare?\r\n\r\n Să fie res...
Cum ar trebui să fie această persoană ca să fie și ea și noi mulțumiți de colaborare?\r\n\r\n Să fie org...